Ikvienu aicina sportot Veselības nedēļā

.

Veselibas nedelaNo 21. – 27. septembrim Latvijā un arī visā Eiropā norisināsies Veselības nedēļa jeb Move week, kad iedzīvotāji mudināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskajās aktivitātēs. Arī Carnikavas bērnudārza "Riekstiņš" audzēkņiem šajā laikā paredzētas interesantas sportiskas nodarbības.
 
Programma "Riekstiņā":
21.09. Pārgājiena diena no 9.30 – 12.00
22.09. Orientēšanās diena no 10.00 – 12.00
23.09. Bumbošanās diena no 10.00 – 12.00
24.09. Kustību rotaļas un spēles no 10.00 – 12.00
25.09. Vingrosim kopā no 8.00 – 8.30 – vingrot kopā rīta rosmē aicināti bērnu vecāki un vecvecāki.
 
Kopumā Veselības nedēļas laikā notiks dažādi bezmaksas pasākumi un aktivitātes visā Latvijā, kuros aicināti piedalīties visi iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās sagatavotības – skriešana, nūjošana, pārgājieni, riteņbraukšana, lēkšana ar lecamauklu u.c.
 
Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku fiziskās aktivitātēs. NowWeMOVE projektu jau ceturto gadu organizē Starptautiskā Sporta un kultūras asociācija sadarbībā ar Eiropas valstu tautas sporta nacionālajām organizācijām. Latvijā Veselības nedēļu koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija.
 
Šis pasākums ir lieliska iespēja mudināt visus Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, jo, kā zināms, regulāras fiziskas aktivitātes ir lētākais un efektīvākais veids, kā novērst dažādas saslimšanas un uzturēt sevi labā fiziskā formā. Veselības nedēļa tiek organizēta, lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu.
 
Latvijā Veselības nedēļā pērn piedalījās vairāk nekā 100 pašvaldības, skolas, sporta klubi un citas organizācijas, "iekustinot" ap 32 000 iedzīvotāju.
 
Vairāk informācijas: www.sportsvisiem.lv
 
Informāciju sagatavoja:
Gaļina Gorbatenkova,
Latvijas Tautas sporta asociācijas ģenerālsekretāre
www.sportsvisiem.lv
Tālr. 29412801
Share on Facebook Tweet