Carnikavieši no Latvijas Jaunatnes olimpiādes pārved piecas medaļas

.

Jaunatnes olimpiade 2015 800No 3. līdz 5.jūlijam Valmierā un Cēsīs norisinās Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, kurā piedalījās arī 12 Carnikavas novada sportisti, pārstāvot četrus sporta veidus – brīvo cīņu, džudo, golfu un jātnieku sportu.
 
Jau pirmā sacensību diena Carnikavai nesa medaļu – Serafima Nazarova Cēsīs startēja brīvajā cīņā un izcīnīja bronzas medaļu. Otra mūsu novada cīkstone Daira Krope, piekāpjoties spēcīgajām Daugavpils un Liepājas sportistēm, šajā sporta veidā ieguva 4. vietu. Tikmēr Valmieras pusē, atpūtas centrā „Avoti" Helēna Hamina un Artūrs Jānis Nikitins aizstāvēja Carnikavas godu golfa laukumā. Pirmās divas dienas Helēna spēlē saglabāju cerību uz bronzas medaļu, taču pēdējā dienā rīdziniece Arta Paula Ruciņa bija nedaudz veiksmīgāka, tāpēc šajā olimpiādē Helēnai Haminai 4. vieta. Savukārt Artūrs Jānis Ņikitins golfa sacensībās ieguva 9. vietu 13 sportistu konkurencē.
 
4. jūlija rīts Kocēnos pie Valmieras iesākās ar sacensībām jātnieku sportā, kur iejādes disciplīnā startēja trīs Carnikavas novada komandas pārstāves. Finālā Sabīne Saļma no jātnieku kluba „Erceni" ar zirgu Lering izcīnīja Carnikavai otro sudraba medaļu un ieguva vicečempiones titulu. Zirgu staļļa „EKVI" pārstāves Gundega Gerke un Elza Timofejeva 21 sportista konkurencē ierindojās attiecīgi 12. un 15. vietā.
 
Svētdien, 5. Jūlijā, uz Cēsīm kopā ar treneri Leonīdu Kuzņecovu devās pieci novada džudisti. Džudo sportistu pienesums Carnikavas novadam – trīs sudraba medaļas: Uldim Nartišam, Marekam Markānam un Artūram Ērglim. Artūram Nartišam svara kategorijā līdz 60 kg – 5.vieta, Edžum Straujupam (līdz 66 kg) – 7. vieta.
 
Ar izcīnītām četrām sudraba un vienu bronzas medaļu sešdesmit pilsētu un novadu konkurencē Carnikavas novads ir ierindojies 41. vietā.
 
Apsveicam novada medaļniekus Sabīni Saļmu, Serafimu Nazarovu, Uldi Nartišu, Mareku Markānu un Artūru Ērgli un sakām paldies sportistiem un viņu treneriem par ieguldīto darbu!
 
Carnikavas sporta centrs
Share on Facebook Tweet