Carnikavas novads piedalās garākā pārgājienu maršruta Baltijas valstīs tapšanā

.

Coastal hiking 3Igaunijas–Latvijas programmas ietvaros šī gada 1. februārī dots starts pārrobežu projektam "Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā" (Hiking Route Along the Baltic Sea Coastline in Latvia – Estonia), kurā Carnikavas novada pašvaldība ir viens no projekta partneriem.
 
Projekta mērķis ir izveidot pārgājienu maršrutu gar Baltijas jūru no Latvijas dienvidrietumu robežas līdz Igaunijas galvaspilsētai Tallinai. Plānots, ka kopējais maršruta garums būs ap 1100 km, un tas iekļausies Eiropas garo distanču kājnieku tūrisma maršrutu tīklā E9.
 
Projekta ietvaros līdz 2019. gada oktobrim, iesaistot vietējo sabiedrību, pašvaldības un uzņēmējus, paredzēts apsekot dabā visu maršruta teritoriju, izstrādāt maršruta vizuālo identitāti un marķēšanas vadlīnijas. Tāpat maršruta teritoriju līdz Rietumigaunijai (ieskaitot) ir paredzēts marķēt dabā, uzstādīt informācijas stendus un norādes zīmes.
 
Maršrutu veidos plašai mērķauditorijai: aktīviem tūristiem, ģimenēm ar bērniem, dabas vērotājiem, vēstures un militārā mantojuma entuziastiem, tāpat arī vietējiem un ārvalstu tūristiem.
Lai spētu ceļotājiem piedāvāt atbilstošus pakalpojumus, ir paredzēts iesaistīt vietējos iedzīvotājus un uzņēmējus: naktsmītņu un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus, tūrisma gidus, vietējo produktu ražotājus un citus. Piekrastes uzņēmējiem tiks organizēti apmācību semināri, pieredzes apmaiņas brauciens uz Igauniju, kā arī tiks izstrādāta uzņēmēju rokasgrāmata.
 
Lai ar maršrutu iepazīstinātu iespējami plašāku mērķauditoriju, ir paredzēts izdot ceļvedi "Kājām gar Baltijas jūras piekrasti", kas būs pieejams latviešu, igauņu, angļu, vācu un krievu valodās. Tāpat ir paredzēts izdot tūrisma karti, sniegt informāciju ārvalstu tūroperatoriem, piedalīties starptautiskās tūrisma izstādēs un gadatirgos.
 
Tiks izveidota interneta vietne, kur jaunais maršruts būs apskatāms gan visā garumā, gan pa īsākiem posmiem. Šobrīd maršruta izveidei un attīstībai var sekot sociālajā tīklā Facebook.
Projekta realizēšanā sadarbojas astoņi partneri – Kurzemes plānošanas reģions, Vidzemes Tūrisma asociācija, Saulkrastu, Salacgrīvas un Carnikavas novadu pašvaldības, Rietumigaunijas tūrisma asociācija (Lääne-Eesti Turism), Igaunijas Lauku tūrisma organizācija (MTÜ Eesti Maaturism) un Lauku tūrisma asociācija „Lauku Ceļotājs" kā vadošais projekta partneris.
 
Projekts publiski tiks atklāts šī gada 27.-28. aprīlī Baltijas jūras piekrastes tūrisma konferences Jūrmalā, Saulkrastos un Carnikavā ietvaros. Lektoru vidū būs gan Latvijas, Zviedrijas, Dānijas un Igaunijas tūrisma nozares profesionāļi, gan Latvijas un Igaunijas valsts un pašvaldību pārstāvji.
 
Asnāte Ziemele,
Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku Ceļotājs" prezidente
Share on Facebook Tweet