Sākusies reģistrēšanās pārgājienam "Mana jūra"

.

Publicitates foto Mana jura 1 1Sākusies reģistrēšanās vasaras zaļākajam pārgājienam „Mana jūra“, kas šogad startēs Nidā (Latvijā) 26. maijā un beigsies Ainažos  28.jūnijā. 19. un 20. jūnijā pārgājiena dalībnieki pēdas mīs Baltijas jūras līča piekrastes smiltis Carnikavas novadā. Pievienoties gājējiem var jebkurā laikā un posmā.
 
Vienkārši neaizmirstams piedzīvojums nav vienīgais iemesls, kāpēc vērts pievienoties tiem, kas jau trīs gadus vismaz dažas dienas ziedojuši mūsu jūrai. Ekspedīcijas dalībnieki ne tikai plunčāsies un elpos svaigu gaisu, bet arī iegūs unikālas zināšanas par piekrastes biotopiem un Baltijas jūras problēmu cēloņiem, sekām un risinājumiem.
 
Pieteikšanās ekspedīcijai notiek sociālās kampaņas mājas lapā www.manajura.lv, sadaļā „Pieteikties". Papildu informācija par kampaņu pieejama gan mājas lapā, gan arī kampaņas lapā portālā facebook: facebook.com/tirajuravieno.
 
Pārgājiena laikā nepārtraukti plānots būt tuvu dabai. Arī naktīs paredzēts gulēt teltīs un klausīties jūras šalkoņu vai arī negulēt vispār. Lai nenomocītu gājiena dalībniekus, smagākās mantas no vienas naktsmītnes uz otru tiks pārvestas. Pa dienu būs iespēja piedalīties ar jūru saistītās lekcijās un nodarbībās, ikviens varēs apgūt, kas ir atkritumu monitorings un kā to veic. Notiks arī pa kādam publiskam pasākumam, par kuriem informācija sekos, tuvojoties ekspedīcijai.
 
Pārgājiena kalndāru var izpētīt ŠEIT.
 
Ekspedīcijas laikā paralēli norisināsies balsojums par Piekrastes balvas ieguvēju – to saņems cilvēku iecienītākā atpūtas vieta pie ūdeņiem.
 
Elīna Kolāte, "Mana jūra 2015" pārstāve
 
Publicitates foto Mana jura 16
Share on Facebook Tweet