Carnikavu prezentēs Zviedrijas veselības un labjūtas izstādē

.

06. – 09.novembrī Jūrmalas pilsētas dome, kūrortviesnīca „Hotel Jūrmala Spa” un Carnikavas novada dome piedalīsies Zviedrijas veselības izstādē „Allt for Halsan” („Viss veselībai”), kur popularizēs kūrortārstniecību un atveseļošanu Jūrmalā, Carnikavā un citviet Latvijā. Stendā būs arī pieejami materiāli par Latviju, ko nodrošina Tūrisma attīstības valsts aģentūra.
 
Stenda dalībnieki ir sagatavojuši speciāli šai izstādei materiālus zviedru valodā par Jūrmalu un Carnikavu. Ir sagatavoti arī īpašie piedāvājumi atveseļošanās atpūtai Jūrmalā un Air Baltic lidojumi no Stokholmas uz Rīgu.
 
Ziemeļeiropas valstis ir viens no svarīgākiem tirgiem Jūrmalai un Carnikavai, jo kopsummā tūristi no Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas veido ap 13% no visiem kūrortpilsētas tūristiem. Bieži vien skandināvi izmanto SPA un atveseļošanas procedūras, jo viņus piesaista to kvalitāte un cena.
 
Pēdējos gados Jūrmala aktīvi popularizē kūrortpilsētu un tās veselības tūrisma piedāvājumu ne tikai tūrisma izstādēs, bet arī specializētajos veselības gadatirgos, uzsverot tieši kūrortārstniecības un Spa piedāvājumus. Zviedrija ir svarīgs tūrisma tirgus Jūrmalai – ik gadu Jūrmalā pavada 2-3 dienas ap 3 000 zviedru tūristu. Lai piesaistītu tūristus šogad Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar tūrisma uzņēmējiem, Tūrisma attīstības valsts aģentūru, lidsabiedrību Air Baltic, LR Vēstniecību Zviedrijā īsteno vairākas mārketinga aktivitātes: uzņem žurnālistus un tūrisma operatorus, kā arī piedalās divās tūrisma izstādēs Zviedrijā.
 
Jūrmalas pilsētas domes un uzņēmēju dalību starptautiskajā tūrisma izstādē „ALLT FOR HALSAN 2014" finansē no Eiropas Savienības aktivitātes „Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings" līdzekļiem saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru noslēgto līgumu Nr. L-ĀTA-13-1858 par projekta Nr. ĀTA/2.3.1.1.1/13/56/048 „Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs, gadatirgos un konferencēs - 2014" īstenošanu.
 
 
IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ
 

V.Pastare
 
Share on Facebook Tweet