FOTO: sportiskās "Kaimiņu dienas" Kalngalē

.

Kaimindienas58Saulainā 22. jūlija dienā, Kalngalē jau devīto reizi notika "Kaimiņu dienas", kurās tautas sporta disciplīnās un citās aktivitātēs piedalījās ģimenes ar bērniem, jaunieši un, protams, arī seniori.
 
Visas dienas garumā "Kaimiņu četrcīņā" startēja un savus spēkus volejbolā, strītbolā, futbolā un virves vilkšanā pārbaudīja deviņas komandas: "Savējie", "Neuztraucies, Traucies", "Stārķu ielas republika", "Vikingi", "Ooo Jāāā", "Kaimiņpuikas", "Kalngalieši", "Priežu lejas", "Kuzņecovi", kā arī viena bērnu komanda "Tornādo", kura piedalījās futbolā.
 
Sacensību programmu tradicionāli atklājām ar kārtīgu iesildīšanos, ko vadīja treneris Māris Savickis. Šoreiz Māra vadībā lielajiem spēkavīriem bija iespēja arī grūst svara bumbu, un rezultātā pirmo vietu, izpildot 90 grūdienus, ieguva Gatis Siliņš, otro dala Jānis Aldiņš un Mareks Pope (89 grūdieni), bet trešā vieta Viljamam Timrotam (84 grūdieni).
 
Savu roku veiklību varēja parādīt galda tenisa spēlētāji – tiesneša Zigmunda Baranovsaka vadībā 24 sportistu konkurencē pārliecinošu pirmo vietu ieguva Tomas Bērziņš, otro – Jānis Jarmacāns, bet trešo – Krišjānis Anuševics.
 
Bez "Kaimiņu dienas" sporta aktivitātēm dalībniekiem bija iespēja asināt savus prātus pie zoles galda, kur pirmo vietu ieguva Edgars Parfans, otro izcīnīja pats zolītes tiesnesis Vilnis Romonovskis, bet trešo – Līva Balode.
 
To, kā senioriem veicās ķegļu izsišanā, vislabāk redzēja tiesnesis Oļģerts Pavlovskis. Šajā disciplīnā uzvaras laurus plūca Ina Kerele, otrā vieta Astrai Pavlovskai, bet trešā – Intai Miķelsonei.
 
Arī šogad suminājām labākos „Kaimiņu četrcīņas" dalībniekus, un šoreiz par stiprāko komandu kļuva komanda "Ooo Jāāā" no Carnikavas, bet abas pārējās vietas uz goda pjedestāla tika kalngaliešiem – sudraba godalgu saņēma "Stārķu ielas republika" un bronzu – "Savējie". Ceļojošo kausu 'Par sportiskāko ielu Kalngalē" ieguva komanda "Ooo Jāāā", kura kausu glabās līdz desmitajām „Kaimiņu dienām".
 
"Kaimiņu dienas" organizēja biedrība "Kalngalieši" sadarbībā ar Carnikavas novada domi. Paldies visiem atbalstītājiem: Jātnieku klubam "Erceni" par savdabīgo apbalvošanas pjedestālu, senioru biedrībai „Paeglis" par garšīgo Kaimiņdienas zupu, biedrības „Kalngalieši" biedriem, Carnikavas komunālservisa darbiniekiem, Carnikavas sporta centram un, protams, galvenajam tiesnesim Jānim Spoģim un tiesnešiem: Mārim Savickim, Enijai Vaivodei, Vilnim Romonovskim, Oļģertam Pavlovskim un Zigmundam Baranovskim.
 
 
G.Dzene
Share on Facebook Tweet