Carnikavas rudens riteņbraukšanas svētkos piedalās teju 300 dalībnieku

.

Carnikavas rudens velo ad 22Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13.septembrī, Carnikavā aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" norisinājās tradicionālās Carnikavas rudens riteņbraukšanas sacensības, kas bija viens no Eiropas sporta nedēļas noslēguma lielākajiem pasākumiem Latvijā. Uz starta līnijas stājās gandrīz trīs simti dalībnieki no Carnikavas, Rīgas, Limbažiem, Ādažiem un citām Latvijas vietām.
 
Kā pirmie savus spēkus īstā MTB trasē pārbaudīja paši jaunākie sacensību dalībnieki "Rāmkalnu bērnu un jauniešu distancēs", kur carnikaviešu vērtējumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Amanda Kampāne, Gustavs Miglāns, Megija Prikule, Jēkabs Purviņš, Kjāra Paula Želubovska, Krišjānis Lejiņš, Laura Jankovska, Edijs Zažeckis un Kārlis Precinieks. Tūlīt aiz finiša līnijas visiem šo distanču dalībniekiem tika pasniegts īpašs diploms, kuru uzrādot atpūtas parkā "Rāmkalni", Carnikavas sacensību dalībniekiem tiks piešķirti bezmaksas nobraucieni ar rodeli.
 
Otro reizi Carnikavas riteņbraukšanas sacensību ietvaros notika XCO izaicinājuma brauciens Latvijas velo elitei. Šoreiz uz starta līnijas stājās 27 sportisti, no kuriem spēcīgākā sieviešu konkurencē bija Madara Fūrmane, bet par uzvarētāju vīru konkurencē kļuva pavasara sacensību čempions Herberts Pudāns. Otrajā vietā Carnikavas riteņbraukšanas treneris Ervīns Smoļins, trešais – carnikavietis Kārlis Baltacis. XCO izaicinājuma brauciena atbalstītājs šoreiz bija veikalu tīkls "Veloserviss.lv", kuram visu XCO brauciena dalībnieku vārdā sakām lielu paldies par dāsnajām balvām.
 
Lai arī XCO izaicinājuma trase izrādījās tik smaga, ka vairāki sportisti no cīņas par goda pjedestālu izstājās, virknei velo entuziastu spēka bija pietiekami, lai stātos uz starta līnijas vēl arī 18 km garajā tautas distancē. Kopumā "Herkuless tautas distancē" piedalījās 155 velobraucēji vecumā no 14 līdz 60 gadiem. Carnikaviešu konkurencē "Herkuless tautas apļa" uzvarētāji ir Renāte Rodionova (S14 grupa), Matīss Reinšmits (V14 grupa), Sabīne Lūkina (S16 grupa), Marks Aizpurietis (V16 grupa), Lauris Rodionovs (V18 grupa), Arvils Vikštrems (tautas grupa), Kitija Eglīte (S30 grupa), Viesturs Lejiņš (V30 grupa), Laima Klauža (S40 grupa), Ģirts Jankovskis (V40 grupa), Lauma Krogzeme (S50 grupa), Sergejs Rodionovs (V50 grupa) un Vilnis Liepiņš (V60 grupa).
 
Carnikavas sporta centra vārdā saku lielu paldies visiem, kas palīdzēja šo sacensību organizēšanā: Jānim Innusam, Jānim Cīmuram, Kārlim Baltacim, Reinim Ronim, Ivo Purviņam, Ievai Siliņai, Gintai Bundzei, Rasmai Iesalniecei, Rolandam Lapičam, Edijam Bundzim. Paldies Carnikavas novada domei, Carnikavas Komunālservisam un Carnikavas pašvaldības policijai. Visu dalībnieku vārdā paldies Ilzei Tjarvei par garšīgo putru un paldies Ilzei Cerbulei par foto.
Paldies par sarūpēto balvu fondu sakām veikalu tīklam "Veloserviss.lv", atpūtas parkam "Rāmkalni", akciju sabiedrībai "Rīgas Dzirnavnieks", Latvijas Tautas sporta asociācijai.
 
Sacensību rezultāti un foto: www.sports.carnikava.lv Atsauksmes un ierosinājumus par aizvadītajām velo sacensībām gaidām uz e-pastu:
 
Sacensību foto arī ŠEIT.
 
Uz tikšanos Carnikavas rudens krosā, kas notiks 17. oktobrī!
 
Ieva Kozlovska,
Carnikavas sporta centra sporta pasākumu organizatore
Share on Facebook Tweet