Carnikavas novads kupli pārstāvēts Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā Siguldā

.

Vienibas brauciens 800Svētdien, 6.septembrī, Siguldā norisinājās Latvijas gada lielākais velonotikums – Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas šogad atzīmē savu 25. dzimšanas dienu. Šajos skaistajos riteņbraucēju svētkos no Carnikavas piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 60 velobraucēji.
 
Kā jau ierasts, sacensības iesākās ar 100 km garo sporta šosejas braucienu, kurā piedalījās arī carnikavietis Jānis Cīmurs un kurš 173 sportistu konkurencē izcīnīja 125. vietu.
 
Pēc tā sekoja kalnu divriteņu brauciens – 48 km garās MTB sacensības pa Siguldas kalnaino apvidu. Šajā distancē vislabākos rezultātus savās grupās izcīnīja Carnikavas jaunie velobraucēji – Markam Aizpurietim 14.vieta, bet Matīsam Reinšmitam 17.vieta M-16 grupā. Savukārt, viņu trenerim Ervīnam Smoļinam 11.vieta starp Latvijas vislabākajiem MTB braucējiem.
 
Kā jau ierasts, viskuplākais dalībnieku skaits bija 36 km garajā tautas braucienā. Šajā distancē absolūts līderis starp carnikaviešiem bija Reinis Ronis, kurš 36 km garo distanci veica 53 minūtēs un vīriešu konkurencē ierindojās 56. vietā.
 
Carnikavas sieviešu konkurencē visātrākā, protams, bija Justīne Brūvere-Kaupe, kas ar distancē pavadītām 59 minūtēm ierindojās 9. vietā sieviešu konkurencē.
 
Jau vairākus gadus Carnikavas novada komanda ir viena no viskuplāk pārstāvētajām pašvaldībām Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā un carnikaviešu skaits, kuri piedalās šajos riteņbraucējus svētkos, ar katru gadu tikai pieaug. Paldies visiem, kas piedalījās!
 
Uz tikšanos svētdien, 13. septembrī, kad Carnikavas un Latvijas riteņbraucēji satiksies Carnikavā ikgadējās Carnikavas rudens velo sacensībās!
 
Ieva Kozlovska
Carnikavas sporta centrs
Tālr. 29561366
Share on Facebook Tweet