Iepazīsti jauno dabas parka lietotni, 4.maijā piedaloties "Piejūras patriotiskajās spēlēs"!

.

Piejura plakats28apr jaunsLIFE projektā “Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra” ir izveidota lietotne dabas parka apmeklētājiem, kurā pieejama plaša un daudzveidīga informācija par dabas parku. Lietotne atrodama un lietojama saitē karte.dabasparkspiejura.lv. Iepazīstiet to, 4. maijā piedaloties "Piejūras patriotiskajās spēlēs"! Pieteikšanās spēlēm līdz 2.maijam.

Informācija lietotnē pieejama latviešu un angļu valodā.

Uz mobilā tālruņa kā lietotni to ir iespējams saglabāt, atverot lietotnes adresi un pie interneta pārlūka opcijām izvēloties iespēju “Pievienot sākuma ekrānam”. Lai lietotni varētu izmantot, ir nepieciešams interneta pieslēgums un aktivizēta globālā pozicionēšanas sistēma jeb GPS.

Kartē apkopota informācija par dabas parka “Piejūra” teritorijas robežām, dabas lieguma zonām, mikroliegumiem un dižkokiem, kā arī par projekta “Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parka “Piejūra”” (LIFE CoHaBit LIFE15 NAT/LV/000900) paveikto. Informāciju iespējams aplūkot, izmantojot rīkjoslā piedāvāto opciju slāņu pārslēgšanai.

Lietotnē atzīmēta pieejamā infrastruktūra, dabas takas, dabas objekti, informācijas centri, atpūtas vietas – viss kas sniedz informāciju par parka iespējām un var būt noderīgs dabas parka apmeklētājam.

Aicinām ikvienu, apmeklējot dabas parku “Piejūra”, izmantot šo aplikāciju! Turklāt ikviens var papildināt aplikāciju ar infrastruktūras vai dabas objektu informāciju, atrašanās vietu – nosūtot to caur ieteikumu sadaļu. Aplikācija regulāri tiks papildināta un pilnveidota.

Valsts svētkos 4. maijā lietotnes sniegtās iespējas tiks liktas lietā interaktīvā orientēšanās spēlē ģimenēm un individuāliem dabas parka "Piejūra" apmeklētājiem. Izmantojot jauno lietotni, dabā būs jāatrod noteikti objekti, vadoties pēc lietotnes kartes slāņa. 

Spēli valsts svētkos organizē LIFE “CoHaBit” sadarbībā ar Carnikavas nūjotāju apvienību "CNN".

Piesakies un dodies izpētīt dabas parku "Piejūra"! Būs arī pasākuma atbalstītāju sarūpētās balvas!

Kā spēlēt?
Piesaki sevi un savu komandu, aizpildot anketu ŠEIT (viedtālruņu lietotāji var skenēt QR kodu uz pasākuma afišas).

Kas nepieciešams komandai, lai piedalītos "Patriotiskajās PIEJŪRAS SPĒLĒS"?
1. Viedierīce ar fotokameru (viedtālrunis vai planšetdators).
2. Interneta pieslēgums viedierīcē.
3. Atvērt dabas parka "Piejūra" lietetni https://karte.dabasparkspiejura.lv/
4. Lejupielādēt kāda no sportošanas lietotnēm - Strava, Map My Run, Polar utml.
5. Ērti apavi, laikapstākļiem piemērots apģērbs 5 -7 km maršrutaveikšanai.

Pieteikšanās līdz 2. maijam!
Skpojiet līdz informācijai par notikumu  www.carnikava.lv , dabasparkspiejura.lv.

Share on Facebook Tweet