Drukāt

Aprīlī pašvaldības policija reģistrējusi 128 notikumus

.

ZIO PAVALDBAS POLICIJAŠā gada aprīlī Carnikavas novada pašvaldības policija reģistrējusi 128 notikumus.

2. aprīlī saņemts izsaukums par personu, kas alkohola reibumā uzvedas agresīvi, lamājas. Persona nogādāta dzīvesvietā un uzsākts administratīvais process par sīko huligānismu un sabiedriskās kārtības traucēšanu.

3. aprīlī konstatēts, ka uz perona soliņa guļ persona. Persona nogādāta nakts patversmē drošībā un siltumā.

4. aprīlī saņemts izsaukums, ka vilcienā atrodas divi vīrieši bez sejas aizsargmaskām. Noskaidroti personu dati; par pārkāpumu izteikti aizrādījumi, ziņots Valsts policijai.

5. aprīlī Carnikavā naktī divām “Volvo” markas automašīnām nozagti priekšējie lukturi. Par zādzībām uzsākti kriminālprocesi.

6. aprīlī saasinājies konflikts starp iedzīvotājiem un privātīpašuma “Meža blusas” īpašniekiem. Īpašnieks sācis teritorijas norobežošanu ar žogu. Veikti izskaidrojošie darbi gan īpašniekiem, gan vietējiem iedzīvotājiem.

10. aprīlī konstatēts, ka “Volvo” markas automašīnai Carnikavā nozagti priekšējie lukturi un izsists vadītāja puses stikls. Ziņots Valsts policijai.

13. aprīlī saņemts izsaukums uz konfliktu Garciemā. Abām iesaistītajām personām nodarīti miesas bojājumi; izsaukta Neatliekamā medicīniskā palīdzība (NMP) un Valsts policija. Viena persona nogādāta uz papildu medicīnisko pārbaudi, otrai personai medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

15. aprīlī pašvaldības policijas darbinieki aizturēja personu, kas veikusi zādzības no vasarnīcām Carnikavā. Persona nodota Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai.

15. aprīlī video novērošanas kamerās tika pamanīts, ka divi kvadricikli dodas uz dabas parku “Piejūra”. Izbraucot uz notikuma vietu, kvadraciklu vadītāji sastapti un viņiem paskaidrota pārkāpuma būtība. Uzsākti divi administratīvie pārkāpuma procesi un piemēroti naudassodi. 18. aprīlī patruļas laikā apturēts auto, kura autovadītājam konstatētas 3,17 promiles, kā arī nederīga autovadītāja apliecība. Persona aizturēta un nogādāta kriminālprocesa uzsākšanai.

19. aprīlī saņemts izsaukums, jo persona dzīvesvietā alkohola reibumā uzvedās agresīvi. Uz pieteikuma pamata persona nogādāta Valsts policijā līdz pilnai atskurbšanai.

20. aprīlī saņemts izsaukums par kādu vīrieti, kurš iespējams alkohola reibumā gulēja pie Liepu ielas un O. Vācieša ielas krustojuma. Notikuma vietā noskaidrots, ka personai ir veselības problēmas, tādēļ uzvedība ir neadekvāta. Izsaukta NMP.

27. aprīlī agri no rīta saņemts izsaukums Carnikavā, jo persona uzvedas agresīvi un neadekvāti. Uz notikuma vietu izsaukta NMP, kura pieņēma lēmumu personu hospitalizēt. Pašvaldības policija nodrošināja sabiedrisko kārtību notikuma vietā un personas nogādāšanas laikā.

- Saņemta informācija par klīstošu lapsu Garciemā. Informācija nodota atbildīgajam mežzinim.

- Sākoties siltākam laikam un pieaugot atpūtnieku skaitam, pašvaldības policija organizēja papildu dežūrmaiņas. Sākta patrulēšana ar motorlaivu. Lai operatīvāk konstatētu pārkāpumus dabas parkā, tiek izmantoti kvadricikli. Pie atbildības par pārkāpumiem dabas parkā “Piejūra” jau sauktas 11 personas, kā arī vairākām personām izteikti mutiski aizrādījumi.

- Ņemot vērā, ka Carnikavas novada domē saņemts ciemata “Ziedlejas” iedzīvotāju kolektīvais iesniegums par skeitparku, informējam, ka apmeklētajiem jāievēro parka darbalaiks un drošības noteikumi. Vecāki ir atbildīgi par bērnu atrašanos un drošību skeitparkā, par atbilstoša inventāra un aizsarglīdzekļu izmantošanu, kā arī par skeitparka lietošanas noteikumu ievērošanu.

Share on Facebook Tweet