Rakstos

Drukāt

FOTO: Izskanējis mazo dziedātāju konkurss “Carnikavas Cālis 2016”

.

Carnikavas calis2016 51Otrajās Lieldienās, 28. martā, tautas namā "Ozolaine" norisinājās mazo vokālistu konkurss "Carnikavas Cālis 2016". Konkursā piedalījās 12 Carnikavas novada pirmsskolas vecuma bērni. 
 
Daļa mazo dziedātāju apgūst prasmes pie skolotājas Dinas Zirniņas pirmsskolas izglītības iestādē "Riekstiņš", citi - tautas nama "Ozolaine" bērnu popgrupā "Jūras zaķi" pie skolotājas Kristiānas Skābardes.
 
Konkursa dalībnieki bija cītīgi gatavojušies un skaisti saposušies. Katrs izpildīja divas dziesmas, kuras pēc dažādiem kritērijiem vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā šogad piedalījās Ķekavas jauktā kora "Mozaīka" mākslinieciskais vadītājs un Rīgas Mūzikas internātvidusskolas zēnu kora diriģents Didzis Soste, Vangažu mūzikas un mākslas skolas direktora vietniece un "Mini mūzikas studijas" vadītāja Līga Cera, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 4. kursa studente un Jumpravas mūzikas un mākslas skolas solfedžo skolotāja Linda Rozentāle.
 
Kamēr žūrija izvērtēja mazo dziedātāju sniegumu, skatītājiem bija iespēja noklausīties bērnu popgrupas "Jūras zaķi" uzstāšanos. Popgrupa izpildīja dziesmas, ar kurām 22.martā startēja vokāli instrumentālo un popgrupu konkursā "No baroka līdz rokam", izcīnot 1. pakāpes diplomu.
 
Skatītājus priecēja arī jaundibinātā Carnikavas jauniešu grupa "Summer Knight Band", kuri 15. maijā Spīķeru koncertzālē startēs jauno talantu konkursā "SuperMIKROFONS 2016".
 
Žūrija katram dalībniekam piešķīra īpašu nomināciju, kā arī veicināšanas balvas, bet uz nākamo konkursa kārtu – Starpnovadu konkursu "Skanīgākais Cālis 2016", kas notiks 3. aprīlī Salaspils kultūras namā "Rīgava", izvirzīja divus dalībniekus – Eniju Popi (4 gadi) no jaunākās grupas (nominācijas "Carnikavas Cālēns 2016" ieguvēja) un Elīnu Ivbuli (5 gadi) no vecākās grupas (nominācijas "Carnikavas Cālis 2016" ieguvēja).
 
Šogad konkursu "Carnikavas Cālis 2016" atbalstīja arī Latvijas leļļu teātris, piešķirot ielūgumus uz izrādi "Lellīte Lollīte" trīs dalībniekiem – abu grupu uzvarētājām un žūrijas simpātijai – Paulai Sudrabai.
 
Paldies visiem dalībniekiem un viņu vecākiem, kā arī mūzikas skolotājām par skaistiem priekšnesumiem! Turēsim īkšķus par Eniju Popi un Elīnu Ivbuli, kuras Carnikavas novadu pārstāvēs starpnovadu konkursā "Skanīgākais Cālis 2016" 3. aprīlī Salaspilī!
 
A.Vorobeja 
 
Share on Facebook Tweet