Rakstos

Drukāt

FOTO: Siguļos top aizsargdambis

.

Dambis14Siguļos šobrīd notiek aizsargdambja būvniecība, kas stiepsies trīs kilometru garumā un ir vērienīgākā jaunā hidrobūve atjaunotajā brīvvalstī.
 
Siguļu aizsargdambis ir viens no piecpadsmit objektiem projektā "Plūdu risku samazināšana Carnikavas novadā", kas tiek realizēts, lai lielāko novada iedzīvotāju daļu pasargātu no plūdiem.
 
Tagad tiek īstenota šī projekta otrā daļa – sešu jaunu pretplūdu hidrotehnisko būvju būvniecība, no kurām apjomīgākais ir Siguļu aizsargdambis. Paralēli tam top vēl divi jauni aizsargdambji – Gaujas ciema un Garupes ciema aizsardzībai. Vēl tiks būvētas slūžas uz Dzirnupes, krasta stiprinājumi Carnikavas notekūdens attīrīšanas iekārtu un dabas parka "Piejūra" aizsardzībai, kā arī straumvirzes būve Vecgaujas pasargāšanai no aizsērēšanas.
 
Projekta "Plūdu risku samazināšana Carnikavas novadā" kopējās izmaksas pārsniedz 4,37 miljonus eiro. Siguļu aizsargdambja būvniecības izmaksas ir 1,4 miljoni eiro bez nodokļu maksājumiem. Projekta izmaksas pilnībā finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.
 
Share on Facebook Tweet