Rakstos

Drukāt

Carnikava kopā ar Vidzemes TIC veidos vienotu tūrisma zīmolu

.

Turisms kopsapulce 800Šā gada 26.februārī Carnikavas Novadpētniecības centrā norisinājās „Saviļņojošās Vidzemes" (SV) kopsapulce.

Tikšanās reizē piedalījās 27 dalībnieki, tai skaitā visi pieci SV Tūrisma informācijas centri: Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas, kā arī novadu uzņēmēji un Vidzemes tūrisma asociācijas (VTA) pārstāvji. Sapulcē tika pārrunāts paveiktais un diskutēts par tālākām attīstības iecerēm neoficiālajam klasterim „Saviļņojošā Vidzeme".

„Ārzemnieku neinteresē administratīvas teritorijas vai viens objekts vienā no novadiem, viņš skatās Vidzemes piekrasti, Latviju un Baltiju kopumā, tāpēc svarīgi ir veidot šo vienoto pozicionējumu, kas mūsu gadījumā ir – Saviļņojošā Vidzeme", saka Vidzemes tūrisma asociācijas pārstāve Anna Kupče. „Jāpievērš uzmanība sadarbībai, lai kopīgiem spēkiem spētu izveidot vienu zīmolu starp pašvaldību, uzņēmējiem un pētniecību."

Carnikavā tika diskutēts par jau paveiktajiem kopīgajiem darbiem, kā, piemēram, dalību izstādēs Rīgā (Balttour), Igaunijā (Tourest), Somijā (MATKA), Nīderlandē (Vakantienbeurs) un Vācijā (Reisen Hamburg). Tāpat arī par kopējām aktivitātēm un publikācijām, kā, piemēram, ziemas piedāvājuma akcija „Ziemā brauc ciemā!", iepriekšējais tūrisma ceļveža materiāls „Saviļņojošā Vidzeme" u.c. Uzņēmējiem bija iespēja izpaust savu viedokli par gaidāmajiem nākamiem tūrisma bukletiem, izstādes materiāliem un sezonas akcijām, kā arī uzzināt būtisku tūrisma semināru un pasākumu plānus.

Ieteikumi par gaidāmajiem izdales materiāliem bija sekojoši: vairāk segmentēt mērķauditoriju, padomāt arī par pārgājienu tūrismu piekrastes teritorijā, diskusijas vairāk izvērtās par naktsmītņu informācijas noformējumu un telpu turpmākajos bukletos.

Uzņēmēji tika mudināti arī ziemai un slēpotājiem pilnveidot piedāvājumu. VTA informēja par iespēju bezmaksas reģistrēt velo maršrutus reģionā un piedalīties tālākajos semināros. Kopsapulces dalībnieki tika iepazīstināti arī ar jauno „Saviļņojošās Vidzemes" Facebook profilu un iecerēm par savu mājas lapu.
Vēlreiz paldies visiem, kas ieradās Carnikavas Novadpētniecības centrā uz kopsapulci, un nākamajā neoficiālā klastera „Saviļņojošās Vidzemes" tikšanās reize plānota 15.aprīlī Salacgrīvā „Rakaros". Sīkāk par pasākumiem, semināriem un citām tūrisma aktivitātēm sekojiet facebookā Vidzeme Coast vai pašvaldību tūrisma mājas lapās.

Informāciju sagatavoja:
Venta Alena

Share on Facebook Tweet