Rakstos

Drukāt

Carnikavas novads tika popularizēts Tallinas tūrisma izstādē „Tourest 2015”

.

Carnikavas novads tika popularizēts Tallinas tūrisma izstādē „Tourest 2015”No š.g. 13. līdz 15.februārim Tallinā, Igaunijā notika Starptautiskā tūrisma izstāde „Tourest 2015” izstāžu zālē „Estonian Fairs' exhibition center”. Izstādē piedalījās Vidzemes tūrisma asociācija kopā ar Vidzemes piekrastes tūrisma klasteri „Saviļņojošā Vidzeme” (Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas pašvaldībām). Izstāde „Tourest” ir lielākais gada notikums tūrisma nozarē Igaunijā, kas pulcē gan vietējos, gan ārzemju tūrisma nozares profesionāļus un apmeklētājus. Šajā gadā izstādi kopumā apmeklēja ap 24 000 viesi un ik gadu izstādē piedalās ap 200 dalībnieku.
 
Izstādes laikā apmeklētājiem stendā bija iespēja vienuviet uzzināt informāciju par atpūtas un ceļošanas iespējām visā Vidzemes piekrastē. Tā kā stends atradās blakus Tūrisma attīstības valsts aģentūras stendam, tad vienlaikus apmeklētājiem bija iespēja iegūt informāciju gan par ceļošanas iespējām piekrastē, gan arī cituviet Latvijā. Stendā tika piedāvāta „Central Baltic Cycling” velotūrisma karte (igauņu un krievu valodā), Vidzemes piekrastes tūrisma karte (angļu un krievu valodā), Carnikavas novada ceļotāju brošūra (angļu un krievu valodā), Zaļā mantojuma kultūras karte (angļu un krievu valodā). Apmeklētājiem tika rīkota loterija un stenda apmeklētāji tika cienāti ar pašvaldību sarūpētiem gardumiem - Carnikavas nēģiem, Limbažu rudzu miltu piparkūkām un Alojas saimniecības "Lielkani" marmelādes konfektēm. Vidzemes piekrastes loterijā kopumā piedalījās 185 dalībnieki.
 
Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem Igaunija ir valsts, no kuras vairākus gadus pēc kārtas sagaidām tūristus visā Latvijā arvien pieaugošā skaitā. Pērn igauņu tūristu skaits pieaudzis par 17%.
 
IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKTONĒ
V.Pastare
Share on Facebook Tweet