Rakstos

Drukāt

Fotogalerija: Novadpētniecības centrā ielīgo Jāņus

.

Ieligosana7Lai kārtīgi sagatavotos Jāņu dienas svinēšanai, 16.jūnijā Novadpētniecības centrā notika svētku ielīgošana, ko ar latviešu tautas dziesmu atklāja folkloras kopas „Cēlāji".
 
Uz ielīgošanu bija ieradušies ļoti daudz Jāņu bērnu, kurus sagaidīja pati Jāņu māte. Katrs amatiermākslas kolektīvs pasākuma apmeklētājus priecēja ar īpaši Jāņu dienai sagatavotām dziesmām un dejām. Savukārt Jāņu māte apmeklētājus iepazīstināja ar tradīcijām un ticējumiem, kas jāievēro Jāņu diena sagaidot, kā arī iesaistīja rotaļās.
Protams, neiztika arī bez Jāņu siera. Ielīgošanas laikā ikvienam bija iespēja vērot siera siešanu, kā arī nobaudīt šo gardumu.
 
To, kā carnikavieši ielīgoja Jāņu svētkus, iemūžināja arī TV3 filmēšanas komanda, un nofilmētie kadri tiks izmantoti jaunajā pašmāju seriālā „Viņas melo labāk". Šo seriālu TV3 sāks rādīt no 1.jūlija, un īpašo sēriju ar carnikaviešu dalību būs iespējams redzēt 7.serijā.
 
Paldies visiem pasākuma apmeklētājiem un Jāņu bērniem: deju kolektīviem „Dalderītis", „Abi Divi", „Arnika", „Tacis"; sieviešu deju kolektīvam „Gaujmalietes"; sieviešu korim „Undīne", teātrim „Nagla", folkloras kopai „Cēlāji". Liels paldies arī Carnikavas Novadpētniecības centra vadītājai Elitai Pētersonei un Tomam Šmitiņam ar kundzi par gardā siera darināšanu!
 
Sanāciet, Jāņu bērni,
Sagaidiet Jāņa dienu!
Jāņu diena lepni nāca,
Ugunīs vizēdama
 
 
Foto: Sanita Kronberga, Dārta Zaļkalne
 
M.Pranka
Share on Facebook Tweet