Rakstos

Drukāt

Baznīcu naktī Carnikavā muzicēs Raimonds Ozols

.

LOGO 12018. gada 1. jūnijā jau piekto gadu dievnami visā Latvijā vienosies kultūras notikumā Baznīcu nakts. Visiem interesentiem tiks atvērtas vairāk nekā 160 dažādu draudžu un konfesiju dievnamu durvis, arī Ādažu evaņģēliski luteriskās draudzes kalpošanas vietas – Baltezera baznīca un Carnikavas “Laivu māja” (Stacijas ielā 21 Carnikavā).

Vakara gaitā no pulksten 18.00 apmeklētāji būs aicināti baudīt nelielu vijolnieka Raimonda Ozola koncertu, piedalīties kopējās lūgšanās, svētbrīdī, sarunās ar mācītāju Ivaru Jēkabsonu. Uzstāsies arī Ādažu draudzes koris “Zari”. Visā vakara gaitā paredzētas aktivitātes bērniem, zīmējumu un foto izstāde, kā arī draudzīgas sarunas pie tējas.

Plašāka vakara programma pieejama ŠEIT

Varbūt kāds jautās – kāda saistība “Laivu mājai” ar baznīcu nakti, jo tā taču nav baznīca? Jau vēstīts, ka 2017. gada 10. decembrī pilnībā nodega gandrīz restaurētā koka Carnikavas baznīca Siguļos. “Dievnams ir nodedzis, tās ir sliktās ziņas. To vairs nevar mainīt. Šī vieta tagad ir kā melna rēta, kas līdzīgi blakus esošai kapsētai, liecina par smagiem zaudējumiem, par pūlēm, kas šķiet, ir kļuvušas veltīgas. Bet baznīca nav tikai ēka un dēļi. Baznīca ir augšāmceltā Kristus draudze, un tāpēc arī mēs augšāmcelsimies – tās savukārt ir labās ziņas,” uzreiz pēc nelaimes mediju pārstāvjiem teica Ādažu draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons. Tāpēc kopš 2017. gada Ziemassvētkiem, pateicoties atsaucīgiem Carnikavas uzņēmējiem, Laivu māja šobrīd ir vieta, kur Carnikavā katru svētdienu pulksten 15.00 notiek Ādažu evaņģēliski luteriskās draudzes dievkalpojumi un citas draudzes aktivitātes.

Kultūras pasākums “Baznīcu nakts” aicina iepazīt Latvijas garīgo mantojumu, apzināties mūsu tautas kristīgās un visas Eiropas saknes. Laivu māja ir tā vieta, kurā no jauna sākam veidot šo mantojumu. Jo mantojumu ne tikai saņem, to arī nodod nāktajām paaudzēm. Tieši šī mērķa vārdā mēs piedalāmies kultūras pasākumā Baznīcu nakts.

Otra draudzes mājvieta ir Baltezera baznīca, kur arī notiks Baznīcu nakts pasākumi (programma www.baltezerabaznica.lv).

Rīgā un tās apkārtnē būs atvērtas 55 Baznīcas. Baznīcu nakts programmā visā Latvijā paredzēti visdažādāko stilu un novirzienu koncerti, ekskursijas pa Dievnamiem, radošās darbnīcas, lekcijas, kino seansi.

 

Share on Facebook Tweet