Rakstos

Drukāt

Novadpētniecības centrā apmeklētājiem atvēta pirmā ekspozīcija

.

Muzejs karogs 800Carnikavas Novadpētniecības centra iekštelpās īsā laikā ir tapusi pirmā nelielā ekspozīcija, kuru ikviens ir aicināts apskatīt.
 
Novadpētniecības centrā ir radīts interjera iekārtojums, kas raksturo mājas saimnieku sadzīvi un nodarbošanos 19.gadsimta beigās. Lielajā saimes telpā ir izvietota izstāde „Carnikavieši 1918. – 1940.gada fotogrāfijās", kas dokumentālās liecībās atspoguļo Latvijas pirmo neatkarības periodu mūsu novadā. Fotogrāfijas rāda carnikaviešus darbā un atpūtā, iepazīstina ar viņu vaļaspriekiem, paradumiem, kā arī apliecina, cik liela nozīme dzīvē bijusi draudzībai vai labai kompānijai.
 
Muzejs bildes 800
 
Liels paldies visiem, kuri Novadpētniecības centram uzdāvinājuši priekšmetus un lietas, kuras tagad ekspozīcijās varēs piedzīvot savu otro mūžu. Mīļš paldies Arvīdam Ozoliņam, Normundam Lūkinam, Ērikam Liepiņam, Jānim Liepiņam, brāļiem Švarcbahiem!
 
Ļoti priecāsimies par katru jaunu eksponātu, kuru vēlēsieties nodot Novadpētniecības centram, jo šobrīd vēl nevaram lepoties ar bagātīgu priekšmetu klāstu. Tomēr jau tagad varam apsolīt, ka pieliksim visas pūles, lai jūsu nodoto lietu otrais mūžs būtu tikpat skaists kā jau pagājušais. Radīsim kopīgi īpašo senatnes atmosfēru un kopīgi priecāsimies par to!
 
Muzejs virtuve 800
 
Novadpētniecības centrs, kas atrodas Jomas ielā 7, Carnikavā, apmeklētājiem ir atvērts otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 13.00 līdz 16.00. No 1.maija līdz 31.augustam tas ir atvērts arī sestdienās no plkst. 10.00 – 14.00. Pirmdienās un svētdienās – slēgts. Savlaicīgi zvanot pa tālruni 29128086, iespējams vienoties par apmeklējumu arī citā laikā.
 
Nāciet ciemos, skatieties un vērtējiet!
 
Elita Pētersone,
Novadpētniecības centra vadītāja
Share on Facebook Tweet