Rakstos

Drukāt

21. novembrī Carnikavā rādīs kinofilmu „Izlaiduma gads”

.

Izlaiduma GadsJau šo piektdien, 21. novembrī plkst. 19.00 visi aicināti uz Andra Gaujas kinofilmu "Izlaiduma gads" (180 min), kas tiks demonstrēta tautas namā „Ozolaine".
Biļešu tirdzniecība 21.novembrī tautas namā no plkst. 18.30.
Biļetes cena: EUR 2.
 
Filmas scenāriju veidojuši Lauris Gundars un Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs.
Lomās: Inga Alsiņa - Lasmane, Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Gatis Gāga, Liene Šmukste, Marina Janaus, Ivars Auziņš, Andrejs Smoļakovs.
 
Anotācija
Jaunā skolotāja Zane pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē cenšas visu enerģiju veltīt darbam – viņa cenšas nodibināt kontaktu ar savu audzināmo klasi – nepakļāvīgiem kādas Rīgas skolas jauniešiem. Viņa dara vairāk, nekā prasa pienākums, – rīko ekskursijas vairāku dienu garumā, mājas ballītes, ļauj pie sevis palikt skolēniem, kam mājās ir sarežģījumi, un tas ļauj Zanei sasniegt patiesu draudzību ar klasi. Taču viņai, tāpat kā daudziem jauniem skolotājiem, ir grūti ieturēt pietiekamu distanci, un jaunie ļaudis drīz vien kļūst tikpat kā par viņas ģimeni. Kad Zane aptver, ka viens no skolēniem ir iemīlējies viņā, Zane nonāk sarežģītas izvēles priekšā – ļauties personīgai laimei vai palikt uzticīgai savam labās skolotājas ideālam.
 
Filmā "Izlaiduma gads" galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem ir apzināti izvēlēti daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzu Latvijas skolu un augstskolu jaunieši: Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis un daudzi citi. Filma uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā.
 
Filma ir Latvijas un Krievijas koppražojums, kur Latviju pārstāv studija „Riverbed" sadarbībā ar „Mojo Raiser Production, bet Krieviju – „Horosho Production". Filmas māksliniece ir Ilze Kauliņa, montāžas režisors Tambets Tasuja (Igaunija), tērpu māksliniece Elīna Bērtule, skaņas režisors Jevgēnijs Kobzevs. 
 
 
Share on Facebook Tweet