Rakstos

Drukāt

Pabeigta Eimuru sūkņu stacijas rekonstrukcija

.

Sukni gravis 800Ir noslēgušies Eimuru sūkņu stacijas rekonstrukcijas darbi, kas veikti projekta „Eimuru – Mangaļu poldera infrastruktūras uzlabošana" ietvaros.
 
Tagad sūkņu stacijā ir uzstādīti jauni, moderni un daudz ekonomiskāki sūkņi, kā arī veikta meliorācijas grāvju gar Āpšu un Jauno ielu, Garciemā tīrīšanas darbi, lai nodrošinātu teritorijas infrastruktūras uzturēšanu.
 
Projekts palīdzēs uzlabot kā Eimuru – Mangaļu poldera infrastruktūru Garciemā un Garupē, tā arī zemes īpašumu hidromelioratīvos apstākļus. Projekta kopējās izmaksas ir Ls 251 227,32, no kurām ELFLA līdzfinansē Ls 105 420, bet pašvaldības ieguldījums ir Ls 145 807,32.
 
Domē ir saņemts pozitīvs lēmums no Lauku atbalsta dienesta arī par projektu „Eimuru –Mangaļu poldera meliorācijas grāvju atjaunošana Carnikavas novadā". Tas nozīmē, ka tā ietvaros Garciemā tiks veikta Eimuru – Mangaļu poldera koplietošanas ūdensnotekas (no Garciema dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ādažu muižas ceļam) pārtīrīšana 3749 metru garumā, kā arī ceļa Suzes – Lielandži koplietošanas ūdensnotekas pārtīrīšana 2294 metru garumā, kā arī ceļa C007-Tauriņi koplietošanas ūdensnotekas pārtīrīšana 1371 metru garumā. Projektā pārtīrāmo koplietošanas ūdensnoteku kopgarums sastāda 7414 metrus.
 
Vairāk informācijas: SKATIES KARTĒ.
 
Projekta ietvaros būs iespējams saņemt Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) publisko finansējumu Ls 35 383,02 apmērā. Projekta īstenošana plānota līdz 2014. gada 1. jūnijam.
 
ES ELFLA
Share on Facebook Tweet