Rakstos

Drukāt

Notiks Carnikavas baznīcas arhitektu plenēra prezentācijas

.

laivu maja 2018Aicinām interesentus uz arhitektu plenēra ideju prezentācijām Carnikavas baznīcas celtniecībai, kas notiks šodien plkst. 16.00 Laivu mājā, Stacijas ielā 21, Carnikavā.
 
Prezentāciju laikā varēs iepazīties ar idejām, vīzijām, skatījumu, sapņiem par jauno Carnikavas baznīcu. Savas idejas prezentēs arhitekti un arhitektūras studenti no RTU Arhitektūras faktultātes, pārstāvji no Carnikavas novada pašvaldības un Ādažu draudzes locekļi. Izstrādātās idejas būs pamats nākamajam dievnama celtniecības sagatavošanas solim – metu konkursam.
 
Prezentācijas būs četrās grupās:
1. Vietas izpēte (skatu virzieni, novietojums zemesgabalā utt.).
2. Konteksts (Carnikavas apbūve, vēsture, attīstības virziens un plāns, Carnikavas identitāte, Carnikavas Novadpētniecības centrs, promenāde, gājēju un velobraucēju tilts, Gauja, dzelzceļš, bāka, svētceļnieku maršruts utt.).
3. Pieprasījums (Draudzes aktivitātes, novada pieprasījums, garīgās mūzikas un kultūras telpa, telpu saraksts, materiāli uc. nosacījumi jaunās baznīcas projektēšanai).
4. Piemiņa (ugunsnelaimē nodegušās Siguļu baznīcas vietas attīstība kontekstā ar pieguļošo teritoriju un novada attīstības plānu).

Pasākuma ilgums ~1-1,5 h.

Marta Romanova - Jēkabsone
Ādažu draudze

 

Share on Facebook Tweet