Rakstos

Drukāt

Moduļu ēkai nosvinēti spāru svētki

.

sparu svetki modulu ekaŠā gada 16. oktobrī moduļu ēkai Garajā ielā simboliski atzīmēti spāru svētki, jo pabeigta jumta nesošā konstrukcija. Pašlaik moduļu ēkai top fasāde un norit iekšdarbi. Darbi moduļu ēkas būvniecībai norit pēc plāna un tie tiks pabeigti nākamā gada pavasarī.
 
Jau vēstījām, ka moduļu ēkā tiks organizēts izglītības darbs Carnikavas pamatskolas pārbūves laikā. Ēkā paredzētas 26 klases, tai skaitā 14 klases sākumskolas izglītības procesam, bet 12 klases pamatskolas vajadzībām, tāpat plānotas specializētās klases dabaszinību, mājturības un datorzinību apguvei, kā arī vingrošanas telpa ar ģērbtuvēm un ēdināšanas telpas.
 
Moduļu ēkas kopējā platība plānota 2357 kvadrātmetri, bet apkārtējās teritorijas labiekārtojuma laukums, kas ietver piebraucamos ceļus, ietves, atpūtas zonas, autostāvvietas un apzaļumošanu – 8648 kvadrātmetri. Vienlaicīgi tiek izstrādāts moduļu ēkas pārbūves būvprojekts, lai pēc tam, kad ēka vairs nebūs nepieciešama izglītības apguves vajadzībām, to pārveidotu par pansionātu ar veselības aprūpes un rehabilitācijas centru.
 
Šobrīd tiek plānots, ka pansionātā būs pieejamas dažāda izmēra istabiņas 50 klientiem, divas ģimenes ārstu prakses vietas, kā arī zobārsta vai ārsta speciālista prakses vieta un rehabilitācijas centrs ar ūdens procedūru, masāžas un fizioterapeita darba telpām. Paredzams, ka detalizēta pansionāta būvprojekta izstrāde uzsāksies 2020. gadā.

Moduļu izglītības iestādes ēkas projektēšanas un būvniecības izmaksas ir 3 496 295 eiro, kas pilnībā tiek finansētas no Carnikavas novada pašvaldības budžeta.


VIDEO: Moduļu ēka, skats no augšas

 

Share on Facebook Tweet