Rakstos

Drukāt

Novadā būs bezmaksas interneta piekļuves punkti

.

WifiCarnikavas novadā iedzīvotāju ērtībām plānots izveidot četrus bezmaksas publiskā interneta pieejas punktus ar bezvadu interneta (WiFi) zonu, kuras darbības rādiuss ir 50 metri.
 
Trīs WiFi interneta pieejas punkti būs Carnikavā – auto stāvlaukumā Stacijas ielā (pretī ēkām Stacijas ielā 5 un 7), Carnikavas parkā (Jūras ielā 3a) un stāvlaukumā pie novada bibliotēkas (blakus Jūras ielai 1a). Vienu interneta piekļuves punktu plānots izveidot arī Kalngalē, bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukumā (Cīruļu ielā 8).
 
Interneta pieejas punkti tiks izveidoti, pateicoties Carnikavas novada pašvaldības īstenotajam Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektam "Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā".
 
Projekta ietvaros novada bibliotēkas vajadzībām tiks iegādāti seši datoru komplekti ar atbilstošu programmatūru, kā arī multifunkcionāla iekārta, kas nodrošina melnbaltu un krāsainu A4 un A3 formāta dokumentu kopēšanu, drukāšanu un skenēšanu. Arī Carnikavas pamatskolas vestibilā tiks izveidots publisks bezvadu interneta piekļuves punkts, kā arī uzstādīts dators, kopētājs un skeneris.
 
Projekta "Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā" Nr. 3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/030 kopējās attiecināmās izmaksas ir 10 703,98 EUR, bet ERAF finansējums 9 098,38 EUR.
 
ERAF visilogo
Foto: Thegardensicehouse.pointstreaksites.com
 
V.Zinkevičs
Share on Facebook Tweet