Rakstos

Drukāt

Novadā veikta meliorācijas sistēmas rekonstrukcija

.

Eimuri 14lppMūsu novadā ir pabeigta Eimuru – Mangaļu poldera meliorācijas grāvju rekonstrukcija. Ir veikta šī poldera grāvju tīrīšana, kā arī esošo caurteku pārtīrīšana un jaunu caurteku izbūve šādos ceļu posmos: „C007 – Tauriņi”, „Suzes – Lielandži”, kā arī koplietošanas grāvim no Garciema dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ādažu muižas ceļam.
 
Rezultātā ir uzlabota grāvju un caurteku darbība, tādējādi pasargājot pieguļošās teritorijas no applūšanas un ilgstošas atrašanās zem ūdens. Projekta ietvaros rekonstruēto grāvju kopgarums ir 7 414 metri.
 
Minētie rekonstrukcijas darbi notika, Carnikavas novada pašvaldībai īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu Nr. 13-04-L12500-000274 „Eimuru – Mangaļu poldera meliorācijas grāvju atjaunošana Carnikavas novadā”. Būvdarbus veica SIA "Meliorācija – A.G”, būvuzraudzību nodrošināja SIA "Firma L4”, bet autoruzraudzību – SIA "Inženiergrupa”.
 
Kopējais apstiprinātais projekta finansējums ir EUR 83 415,59 (bez PVN), tostarp Eiropas Savienības fondu finansējums – EUR 50 345,50.
 
Carnikavas novada pašvaldība turpinās meliorācijas grāvju rekonstrukcijas darbus arī nākotnē, iespēju robežās piesaistot ELFLA finansējumu.
 
V.Zinkevičs
 
ES fondu logo
Share on Facebook Tweet