Rakstos

Drukāt

Pieejams 10 000 eiro finansējums jauniešu projektiem novados

.

JauniesiJauniešu organizācijas un interešu centri visā Latvijā aicināti pieteikt projektus konkursam "Diena kā piedzīvojums", ko īsteno Narvesen sadarbībā ar žurnālu Ieva un banku Citadele.
 
Konkursa ietvaros, pieci projekti, kas veicina jauniešu iespējas aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, varēs saņemt finansējumu līdz EUR 2 000 katrs.
 
Projektu pieteikumus konkursam var iesniegt biedrības, nodibinājumi un pašvaldību iestādes vai aģentūras, kuru darbība nav saistīta ar peļņas gūšanu. Projekti var būt, piemēram, sporta laukumu atjaunošana vai jauna ierīkošana, aktīvās atpūtas vietu iekārtošana, jauniešu centru attīstība, pasākumu rīkošana vai citas vietējā sabiedrībā aktuālas un nepieciešamas iniciatīvas.
 
Pieteikums jāiesniedz līdz jūnija beigām. Papildus banka Citadele piešķirs savu speciālbalvu projektam, kurā būs visvairāk padomāts par aktīva dzīvesveida iespējām arī jauniešiem ar invaliditāti.

Katrā reģionā – Kurzeme, Vidzeme, Latgale, Zemgale, Rīga – tiks realizēts viens aktuāls projekts aktīva dzīvesveida veicināšanai jauniešu vidū. No pieteiktajiem projektiem katrā reģionā žūrija izvēlēsies interesantākos un nolikumam atbilstošākos pieteikumus.
 
Pieteikumus vērtēs jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska, skeletonists Martins Dukurs, Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents Māris Šlēziņš, bankas Citadele Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa un Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.
 
Projekti tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, bet galvenokārt – vai tie ir vērsti uz apkārtējās vides infrastruktūras un sabiedrības dzīves telpas attīstīšanu, sniedz labumu ilgtermiņā pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai, veicina jauniešu fiziskās attīstības iespējas un aktīvu dzīvesveidu.
 
Konkursa "Diena kā piedzīvojums" nolikums un pieteikuma forma pieejama mājas lapā www.narvesen.lv/piedzivojums.


Pieci atbalstītie projekti – katrā reģionā viens – tiks paziņoti augusta vidū.
 
Foto: Riga.pilseta24.lv
Share on Facebook Tweet