Rakstos

Drukāt

Aizvadīts otrais jauno mūziķu un mākslinieku konkurss “Mākslu duets”

.

makslu duets 2018Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS) 2018. gada lielākais mūzikas un mākslas pasākums – konkurss “Mākslu duets” – visas dienas garumā notika 19. oktobrī un noslēdzās ar laureātu un diplomandu apbalvošanu.
Konkursa žūrijai šogad bija sarežģīts uzdevums, jo no 45 dalībniekiem jaunākajā grupā un 40 dalībniekiem vecākajā grupā katru dalībnieku vajadzēja izvērtēt individuāli, lai noskaidrotu 25 labākos. Turklāt Latvijas mūzikas un mākslas izglītības iestāžu skaits, kas piedalījās konkursā, bija teju 30, kas norāda uz Carnikavā izveidotā konkursa nozīmīgumu republikas līmenī un tā nozīmi jauno izpildītāju un mākslinieku profesionālajā izaugsmē.
 
Konkursa dalībnieki tika sadalīti pa pāriem, lai tandēmā viens būtu mūzikas, bet otrs – mākslas pārstāvis. Konkursa norises dienā jaunajiem māksliniekiem īsā laika posmā (apmēram 2 stundu laikā) vajadzēja uzgleznot un prezentēt savu skatījumu žūrijai par viņa partnera-mūziķa atskaņoto skaņdarbu un tā būtību, noskaņu atveidojot krāsās. Savukārt, vērtējot mūziķus, kopvērtējumā tika iekļauts tehniskais un mākslinieciskais izpildījums, kā arī radošums un talants. Šā iemesla dēļ nepietika teicami atskaņot konkursa skaņdarbu, jo vajadzēja pierādīt arī sava talanta būtību, vienreizīgumu, azartiskumu u.c. īpašības.
 
Jaunajiem māksliniekiem īsā laika posmā (apmēram 2 stundu laikā) vajadzēja uzgleznot un prezentēt savu skatījumu žūrijai par mūziķa atskaņoto skaņdarbu un tā būtību, noskaņu atveidojot krāsās.
 
Katrā vecuma grupā bija paredzēta pirmo trīs vietu ieguvēju apbalvošana, bet konkursa žūrija bija tiesīga piešķirt arī “Grand Prix” balvu pēc saviem ieskatiem un diplomus par veiksmīgu sniegumu.
 
Paldies konkursa žūrijai – māksliniekiem Aleksejam Naumovam, Indrai Sproģei, Jānim Dukātam un mūziķiem Jurim Kalnciemam, Kasparam Zemītim un Andrim Arnicānam par Carnikavas otrā jauno mūziķu un mākslinieku konkursa “Mākslu Duets” dalībnieku vērtēšanu.
 
Konkursa organizēšanā piedalījās viss CMMS pedagogu kolektīvs un atsevišķi skolas audzēkņi. CMMS direktors Igors Doriņš sevišķi lielu pateicību izsaka savai vietniecei Aijai Didrihsonei, CMMS lietvedei Ilzei Briedei, mūzikas nodaļas vadītājai Ievai Slokai un klavieru nodaļas vadītājai Daigai Brokānei.
 
Ar Carnikavas novada domes atbalstu konkursa laureāti saņēma diplomu un naudas balvu.
 
Konkursa rezultāti
Jaunākā grupa
Diplomandi: Lizete Anna Beikmane (Pārdaugavas MMS), Linda Līva Ķesele (Jaunannas MM pamatskola), Emīlija Pūpe (Valdemārpils MMS), Ivo Plušs (Latgales priekšpilsētas MMS).
3. vieta: Grieta Atraskeviča (Limbažu MMS), Tīna Rieksta (Smiltenes Mūzikas skola).
2.vieta: Marta Marija Birzkope (CMMS), Luīze Rozentāle (Vidzemes jūrmalas MMS).
1.vieta: Dārta Jemeljanova (Ādažu MMS), Natālija Pugaceviča (Amatas novada MMS).
Grand Prix: Zita Toma (Ādažu MMS), Armands Slēžis (Sabiles MMS).
 
Vecākā grupa
Diplomandi: Elīza Bediķe (Smiltenes Mūzikas skola), Sanija Eglīte (Limbažu MMS), Egija Roznere (Svētes pamatskolas lietišķās mākslas studija), Alise Moroza (Latgales priekšpilsētas MMS), Kirils Švidčenko (Liepājas pilsētas 2. mūzikas skola).
3.vieta: Grieta Bramane (PIKC Nacionālā mākslu vidusskola, Jaņa Rozentāla Mākslas skola), Pēteris Paulicāns (Bolderājas MMS)
2.vieta: Karlīna Priedēna (Ventspils Mūzikas vidusskola), Anastasija Goļcova (Salaspils MMS).
1.vieta: Marta Jakoviča (Smiltenes mūzikas skola), Lota Bihela (Engures MMS).
Grand Prix: Viktorija Tarnavska (Salaspils MMS), Katrīna Kehre (CMMS.
 
I. Doriņš
Share on Facebook Tweet