Rakstos

Drukāt

Jaunieši aicināti pieteikties apmācībās par aktīvu līdzdalību pašvaldības darbā

.

jauniesi apmacibasJaunieti – vai zini, ko vajadzētu mainīt Tavā pilsētā, pagastā vai novadā, bet nezini, kam un kā to ierosināt? Esi aktīvs, uzlabo jauniešu dzīvi pašvaldībā!
 
Piesakieties neformālās izglītības apmācībās par aktīvu līdzdalību pašvaldības darbā! Apmācību mērķis – veicināt jauniešu un pašvaldību pārstāvju izpratni par aktīvu līdzdalību pašvaldību darbā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti pašvaldībās.
 
Piedaloties apmācībās: Iepazīsiet un dalīsieties pieredzē ar citiem Rīgas reģiona pašvaldību pārstāvjiem un jauniešiem, gūsiet izpratni par aktīvu līdzdalību pašvaldību darbā, kā arī jaunu pieredzi, kontaktus un idejas.
 
Apmācību uzdevumi:
1. Veicināt jauniešu un pašvaldību pārstāvju izpratni par aktīvu līdzdalību;
2. Apzināt jauniešu un pašvaldību ieguvumus, ko sniedz aktīva līdzdalība;
3. Apzināt, ko pašvaldība vēlas no jaunieša un ko jaunietis vēlas no savas pašvaldības;
4. Apzināt informācijas kanālus, kurus izmanto pašvaldība, lai sasniegtu jauniešus un otrādi, kā arī veicināt to efektīvāku pielietošanu;
5. Apkopot un dalīties pieredzē par līdzdalības praksi un formām;
6. Veicināt jauniešu un pašvaldības sadarbību.
 
Apmācības notiks no 26. – 28.aprīlim viesnīcā „Days Hotel Riga VEF", Brīvības gatve 199c, Rīga.
 
Dalībnieku profils: Rīgas reģiona jaunieši vecumā no 16 – 25 gadiem un pašvaldību pārstāvji, kuru tiešais darbs nav saistīts ar jauniešiem (piemēram, domes deputāti, sabiedrisko attiecību speciālisti, attīstības daļas darbinieki, pagastu pārvalžu darbinieki un citi pašvaldības administrācijas pārstāvji).
Apmācībās piedalīsies 22 dalībnieki – 11 jaunieši un 11 pašvaldību pārstāvji (jauniešiem un pašvaldību pārstāvjiem nav obligāti jābūt no viena pagasta/novada/pilsētas).
 
Apmācības vadīs: Inese Šubēvica un Līga Rudzīte
 
Apmācības ir bez maksas, Aģentūra sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus un dalībniekiem jāsedz tikai ceļa izdevumi nokļūšanai uz/no apmācību vietu.
 
Pieteikuma anketu līdz šī gada 16.aprīlim lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi: . Rezultāti tiks paziņoti līdz 2013.gada 19. aprīlim. Ja rodas jautājumi vai nepieciešama papildus informācija, lūdzu, rakstiet vai zvaniet - Ginta Salmiņa, tālr.: 29256888, e-pasta adrese:
 
Apmācības organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar nodibinājumu „Baltijas reģionālais fonds" (JSPA reģionālais sadarbības partneris Rīgas un Vidzemes reģionā) Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos" ietvaros. Vairāk informācijas par Latvijas un Šveices sadarbības programmu „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos" meklējiet mājas lapā: www.jaunatne.gov.lv
Share on Facebook Tweet