Rakstos

Drukāt

Konkursā “Mākslu Duets” Carnikavā pirmo reizi vērtēs jauno mākslinieku un mūziķu kopdarbu

.

Makslu duets 8004. novembrī Carnikavas tautas namā "Ozolaine" norisināsies 1. jauno mūziķu un mākslinieku konkurss "Mākslu Duets", kurā piedalīsies 60 jaunie mākslinieki un mūziķi no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Rojas, Ikšķiles, Smiltenes, Carnikavas, Ādažiem, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem. 
 
Konkursu organizē Carnikavas Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Carnikavas novada domi.
 
Kā atzina konkursa idejas autors, Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas direktors Igors Doriņš, konkurss "Mākslu Duets" ir īpašs interesants, jo pirmoreiz Latvijā tiks praksē izmēģināta mākslas un mūzikas sintēze, kas vienos jaunos māksliniekus kopējam mērķim un tiks izrādīta gan konkursa žūrijai, gan skatītājiem un klausītājiem.
 
"Konkurss būs nebijis izaicinājums jaunajiem tēlotājmākslas pārstāvjiem, jo daudzi pieraduši saviem konkursu darbiem veltīt ilgāku laiku, taču šoreiz, iedvesmojoties no mūziķa izpildījuma, būs jāspēj parādīt savu meistarību konkrētā, diezgan īsā laika posmā. Tā būs savdabīga iziešana atklātībā. Savukārt lielākajai daļai jauno mūziķu konkurss būs iespēja iepazīt mākslas radīšanas procesu ciešā sadarbībā ar saviem vienaudžiem, kas darbojas citā mākslas jomā," konkursa ideju izskaidro I.Doriņš.
 
Konkursa žūrijā darbosies gan atzīti mākslas meistari – Aleksejs Naumovs (Latvijas Mākslas akadēmija), Jānis Dukāts (Nacionālā Mākslu vidusskola Jaņa Rozentāla Mākslas skola), Ieva Nagliņa (LMA Grafikas katedra), gan arī ievērojami mūziķi – Juris Kalnciems (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), Raimonds Ozols (Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris) un Andris Arnicāns (Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola).
 
Vispirms abās vecumu grupās (10–12 g.v. un 13–15 g.v.) norisināsies konkursa atlases kārta, un finālam žūrija izvirzīs vismaz piecus labākos māksliniekus un piecus labākos mūziķus katrā no divām dalībnieku vecumu grupām.
 
Konkursa laureāti saņems 1., 2. un 3. pakāpes diplomus un naudas balvas. Paredzēta atsevišķa balva par labāko skaņdarba izpildījumu un labāko māksliniecisko zīmējumu, kā arī žūrijas speciālbalva. Konkursa kopējais balvu fonds ir 1000 eiro.
 
Papildu informācija par konkursa norisi ŠEIT. Ar konkursa norises kārtība 4. novembrī var iepazīties ŠEIT.
Share on Facebook Tweet