Rakstos

Drukāt

Pedagogi ar streiku vēršas pret jauno atalgojuma modeli

.

klase 60027. novembrī notiek vienas dienas pedagogu streiks, kurā piedalās 850 Latvijas izglītības iestādes, tostarp arī Carnikavas pamatskolas un Piejūras internātpamatskolas skolotāji.
 
Streika laikā pedagogi atrodas savās darba vietās, tomēr audzināšanas darbs netiek veikts. "Carnikavas skolotāji iestājas par to, lai jaunais pedagogu atalgojuma modelis nepasliktinātu skolotāju dzīves kvalitāti. Aprēķinot pedagogu atalgojumu pēc jaunā modeļa, ir paredzams atalgojuma samazinājums pretstatā pašreizējam modelim," skaidro Carnikavas novada domes izglītības metodiķe Elita Lecko.
 
Paust savu atbalstu pedagogiem viņu centienos paust attieksmi pret nesakārtotību Latvijas izglītības un zinātnes jomā, šodien Carnikavas pamatskolā bija ieradusies arī Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.
 
"Žēl, ka ir jāpielieto šāda rīcība, lai mūs sadzirdētu. Tomēr līdz šim dialogs ar valdību un izglītības un zinātnes ministri nav bijis sekmīgs, un cietēji šajā situācijā ir pedagogi. Pierīga ir vienīgais reģions Latvijā, kurā bērnu skaits izglītības iestādēs ik gadu pieaug, un izglītības sistēma ir viens no problēmjautājumiem, kam īpašu uzmanību ir pievērsusi arī Pierīgas pašvaldību apvienība," skolotājiem pauda priekšsēdētāja.
 
D.Jurēvica informēja skolotājus, ka pašvaldība par pedagogu prasībām saistībā ar jauno atalgojuma modeli cīnās valsts līmenī, regulāri sniedzot novada viedokli un piedāvājot konkrētus risinājums saistībā gan ar pedagogu jauno atalgojuma modeli, gan problēmām izglītības jomā kopumā. "Izglītības sistēmas modelim ir jāspēj darboties ilgtermiņā, un atbildīgajām institūcijām ir jāmeklē risinājumi, lai to spētu nodrošināt," norādīja priekšsēdētāja.
 
Kā stāsta E.Lecko, Carnikavas pamatskolas aprēķini, liecina, ka pedagogu atalgojums jaunā atalgojuma modeļa ietvaros samazināsies robežās no 27 – 141 eiro (atkarībā no likmes un slodzes stundās), savukārt Piejūras internātpamatskolas pedagogu atalgojums – samazināsies robežās no 80 – 142 eiro (atkarībā no likmes un slodzes stundās).
Share on Facebook Tweet