Rakstos

Drukāt

Arī Carnikavā pie jūras iedegsim ugunskurus 31. augustā

.

ugunskursJau šo sestdien, 31. augustā Latvijā un arī Carnikavā notiks Seno ugunskuru nakts, kad saulrieta laikā Baltijas jūras krastā ikviens tiek aicināts iedegt ugunskuru, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru un vienlaicīgi atvadīties no vasaras.
 
Aicinām Carnikavas novada iedzīvotājus no plkst. 20.30 pulcēties jūras krastā arī līdzi paņemtām malkas šķilām, lai kopīgi veidotu ugunskurus un iedegtu tos plkst. 21.30.
 
Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienlaikus. Latvijā akcijas norisi koordinē nodibinājums „Rīga 2014" – Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji.
 
Vairāk informācijas par Senās ugunskuru nakts pasākumiem Latvijā: ŠEIT
 
Seno ugunskuru nakts tradīcija atdzima 1992. gadā Somijas pilsētā Turku, un tā drīz vien guva lielu atsaucību arī citās Baltijas jūras valstīs – Igaunijā, Zviedrijā, Vācijā, Polijā un citur. Turpinot divu Eiropas kultūras galvaspilsētu – „Turku 2011" (Somija) un „Tallinas 2011" (Igaunija) – aizsākto, arī nodibinājums „Rīga 2014" aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pievienoties šai akcijai. Latvijā tā jau vairāk nekā desmit gadu notiek Rojā un Pāvilostā.
 
Ugunskuru  nakts 2013
Share on Facebook Tweet