Rakstos

Drukāt

Lāpu uz Salacgrīvu nogādās 132 lāpneši

.

aizsardzibas ministrija15.augustā, pēc svinīgā lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai" atklāšanas pasākuma Rīgas Brāļu kapos, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tiks aizdegtas skrējiena lāpas, plkst.10 no Rīgas Brāļu kapiem sāksies skrējiena posms maršrutā Rīga - Salacgrīva.

Šī posma pirmais lāpnesis būs biedrības „Latvijas ģenerāļu kluba" pārstāvis, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts. Skrējiens notiks no Rīgas Brāļu kapiem caur Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu un Limbažu novadu uz Salacgrīvu. Posma garums – 101 kilometrs. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 250 dalībnieku.

Posma atbildīgais, Sauszemes spēku kājnieku brigādes galvenais virsseržants galvenais virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs stāsta, ka īpaši aktīvi skrējienam pieteikušies Carnikavas un Saulkrastu novadu pašvaldību, 111.Rīgas jaunsargu vienības, 108. Carnikavas jaunsargu vienības, 210.Salacgrīvas jaunsargu vienības. NBS Apvienotā štāba, kā arī Sauszemes spēku kājnieku brigādes pārstāvji.

Galvenais virsseržants E. Joksts-Bogdanovs stāsta, ka lāpu no Rīgas Brāļu kapiem līdz Salacgrīvai nogādās 132 lāpneši: „Starp lāpnešiem būs Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica, Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis. Skrējienam aktīvi pieteikušies arī pašvaldību deputāti, domes darbinieki, arhitekti, inženieri, sportisti, karavīri, zemessargi, jaunsargi, policisti, izglītības darbinieki. Ļoti lielu atbalstu pasākuma organizēšanā sniegusi Carnikavas, Saulkrastu un Salacgrīvas pašvaldība."

No plkst.11 Carnikavā, pie tautas nama „Ozolaine" būs iespēja aplūkot NBS organizēto ieroču izstādi un ar folkloras kopu „Cēlāji" vienoties karavīru dziesmās. Plkst.12:30 pie tautas nama notiks svinīgā ziedu nolikšana.

Savukārt Saulkrastos jau no plkst.12 Saules laukumā būs vērojama NBS militārās tehnikas un ieroču izstāde. Saulkrastu labākie sportisti ar novada karogu pavadīs lāpnesi cauri visai novada teritorijai. Skrējēju ierašanās Saules laukumā plānota ap plkst.14:30.

No plkst.15 Salacgrīvā ikviens interesents Bocmaņa laukumā varēs vērot NBS ieroču, ekipējuma un tehnikas izstādi, savukārt no plkst.18 līdz 22:30 izstāde būs apskatāma Zvejnieku parkā. Skrējiena posms Rīga-Salacgrīva noslēgsies ar svinīgo lāpas ienešanu Salacgrīvas pilsētas stadionā ap plkst.22:30, kur jau no plkst.18, sadarbībā ar Salacgrīvas pašvaldību, norisināsies dažādās sportiskās aktivitātes, kā arī klātesošie varēs gūt spēka un enerģijas pieplūdumu, nobaudot īpaši lāpu skrējiena pirmās dienas noslēgumam sagatavoto putru.

Jau ziņots, ka pirmajā skrējiena dienā viena grupa no Rīgas Brāļu kapiem skries caur Babītes novadu, Jūrmalas pilsētu, Engures novadu uz Mērsragu, savukārt otra grupa - no Rīgas Brāļu kapiem caur Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu un Limbažu novadu uz Salacgrīvu. Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skries formastērpos, būs valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš" sagādāti T-krekli.

Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.

Ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu! Uz drīzu tikšanos!

Plašāka informācija par skrējienu un pieteikšanās kontaktinformācija pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.
Share on Facebook Tweet