Rakstos

Drukāt

Svinīgā pasākumā aizdedzinās skrējiena „Apkārt Latvijai” lāpas

.

aizsardzibas ministrijaCeturtdien, 15.augustā, plkst.9:40, Rīgas Brāļu kapos notiks svinīgais lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai" atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tiks aizdegtas skrējiena lāpas.

Pasākums tiks atklāts Rīgas Brāļu kapos pie Svētās Uguns altāra ar svinīgām aizsardzības nozares vadības, Valsts robežsardzes pārstāvja, biedrības „Latvijas ģenerāļu klubs" valdes priekšsēdētāja atvaļināta viceadmirāļa Gaida Andreja Zeibota, Nacionālo bruņoto spēku virskapelāna Elmāra Pļaviņa un Latvijas armijas ģenerāļa, Lāčplēša ordeņa kavaliera Mārtiņa Hartmaņa meitas dzejnieces Astrīdas Ivaskas uzrunām.

1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns aizdedzinās atvaļināts majors Zigurds Irbe, kurš ir viens no pirmā lāpu skrējiena dalībniekiem. Tālāk viņš aizdedzinās skrējiena lāpas, kas atradīsies pie A.Ivaskas un atvaļināta pulkveža Ērika Viķeļa, kuri skrējiena lāpas nodos skrējiena pirmajiem lāpnešiem, biedrības „Latvijas ģenerāļu kluba" pārstāvjiem - brigādes ģenerālim Jurim Zeibārtam un brigādes ģenerālim Jurim Kiukucānam.

Pasākumā piedalīsies Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku, Jaunsardzes, Valsts robežsardzes, Latvijas Pašvaldību savienības, valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš", Latvijas Olimpiskās komitejas, biedrības „Latvijas ģenerāļu klubs", Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācijas un Rīgas garnizona vienību pārstāvji un citi lāpu skrējiena dalībnieki.

Skrējiens „Apkārt Latvijai" sāksies plkst.10, kad tā dalībnieki divās grupās uzsāks skrējienu gar Latvijas robežu caur 50 Latvijas pašvaldībām. Pirmajā skrējiena posmā viena grupa no Rīgas Brāļu kapiem skries caur Babītes novadu, Jūrmalas pilsētu, Engures novadu uz Mērsragu, savukārt otra grupa - no Rīgas Brāļu kapiem caur Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu un Limbažu novadu uz Salacgrīvu. Skrējiena lāpnešiem, izņemot karavīrus, zemessargus un jaunsargus, kuri skries formastērpos, būs valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš" sagādāti T-krekli.

Lāpu skrējiens noslēgsies 21.augustā ar skrējienu no Torņakalna stacijas, Rīgā uz Esplanādi, kur pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa plkst.16 notiks svinīgs lāpu sagaidīšanas pasākums.

Jau ziņots, ka skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.

Ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja, elektroniski atsūtot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī informāciju par starta vietu! Uz drīzu tikšanos!

Plašāka informācija par skrējienu un pieteikšanās kontaktinformācija pieejama militāro ziņu portālā www.sargs.lv.
Share on Facebook Tweet