Rakstos

Drukāt

Aicinām īpaši seniorus pieteikties bezmaksas vingrošanas nodarbībām

.

SAD vingrosana 600Aicinām Carnikavas novada iedzīvotājus, īpaši seniorus, piedalīties bezmaksas vingrošanas nodarbībās, kas no risināsies no 2021. gada 1.jūnija līdz 2. jūlijam.
Nodarbību norises vieta: Carnikavas parka estrāde (lietus gadījumā – Carnikavas Novadpētniecības centra nojumē).

Nodarbību laiks: otrdienās un piektdienās plkst. 9.00. Nodarbībām jāpiesakās, zvanot trenerei Inārai Liseckai pa tālr. 26449636.

Veselības speciālisti iesaka regulāri veikt fiziskas aktivitātes, jo īpaši svarīgi tas ir mājsēdes laikā un pēc tās. Laika pārbaudi izturējis un vienkāršs veids, kā vispusīgi uzturēt ķermeni formā, ir vingrošana. Vingrošanas nodarbības notiks, stāvot kājās vai izmantojot krēslus, tāpēc nodarbībās var piedalīties arī tad, ja, piemēram, sāp ceļgali vai ir kādi citi ierobežojumi.

Lai vingrošana būtu vēl noderīgāka un efektīvāka, dalībniekiem būs iespēja apgūt arī elpošanas un enerģiju medicīnas vingrojumu tehnikas.

Ieguvumi, apmeklējot nodarbības
1. Labāk saglabāsiet un uzlabosiet savu fizisko un emocionālo pašsajūtu. Ar vingrinājumu palīdzību varēsiet brīvāk kustēties, būsiet spēcīgāki, kā arī uzlabosies emocionālais stāvoklis. Cilvēki, kas vingro, jūtas spēcīgāki un veselāki.
2. Apgūsiet, kā pareizi elpot dažādās dzīves situācijās. Atbilstoša elpošana palīdz nomierināties vai, gluži otrādi, ķermeni aktivizēt, gūt spēku un enerģiju. Pareiza elpošana uzlabo skābekļa apgādi, vielmaiņu, līdzsvaro nervu sistēmu, uzlabo enerģiju plūsmu ķermenī un vispārējo pašsajūtu.
3. Apgūsiet enerģiju medicīnas vingrinājumus, kas palīdz cilvēka enerģētiskajām sistēmām strādāt labāk, harmoniskāk, tādējādi palīdzot atjaunot un saglabāt gan labāku veselību, gan noskaņojumu.

Ieteikumi:

  • Nodarbībām ģērbieties ērtā apģērbā, kas ļauj brīvi kustēties.
  • Tā kā nodarbības notiek ārā, lūgums ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Noderēs arī cepurīte, jakas, ko var ērti novilkt un uzvilkt.
Projekts norisinās ar Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu, kas iegūts projektu konkursā “Sabiedrība ar dvēseli”. Piešķirtais finansējums ir 750 eiro.
I. Lisecka
Share on Facebook Tweet