Rakstos

Drukāt

Novada bērni dodas pa "Draudzības taku"

.

Berni zvejo 800Jau otro vasaru pēc kārtas Carnikavas novada bērniem ir lieliska iespēja vasaras brīvlaikā pavadīt divas nedēļas izglītojošā un atpūtas nometnē.
 
Šogad tas ir stāsts par draudzību, un par to vēsta jau nometnes nosaukums „Draudzības taka". Simboliski „taka" nozīmē kādu nelielu, bet iestaigātu ceļu, kur iespējams satikt jebko. Tomēr, lai justos droši un no ceļojuma gūtu prieku, svarīgi ir iepazīt satikto un sadraudzēties.
 
Nometnes draudzības taka ved bērnus gan uz spēļu un rotaļu laukumiem, kur iepazīt vienam otru, lai atrastu sev domubiedrus vai gluži otrādi – pastrīdētos un saprastu, ka mēs visi esam dažādi un tāpēc – interesanti.
 
Šī taka aizved bērnus arī uz dzīvnieku pasauli – zoodārzu un dzīvnieku patversmi „Labās mājas", kur bērni ar prieku pagatavoja rotaļlietas „mazajiem draugiem", lai skumjās dienas patversmē kļūtu mazliet priecīgākas.
 
Vēl „Draudzības taka" ievijās pasaku valstībā Mazsalacas Skaņākalna parkā, kur izdevās sastapt atraktīvus, kokā grebtus pasaku draugus, uzrāpties pa Sapņu trepēm, iedomājoties savu karstāko vēlēšanos, un satikt arī īstu Velnu Velnalā un Raganu pie mājiņas uz vistas kājiņas. Kā izrādās, arī Velns un Ragana ir diezgan draudzīgi, ja ievēro visus parka noteikumus.
 
Berni pastaiga 800
 
Nometnē pavadītais laiks rit spraigi un jautri. Katram bērnam ir iespēja atklāt kādu savu talantu vairākās darbnīcās – teātrī, mākslā, hip–hopā, sportā, kā arī rāmīšu gatavošanā no dabas materiāliem, ko neplānoti un mīļi piedāvāja novadīt kāda nometnes dalībnieka mamma.
 
Carnikavā dzīvo ļoti talantīgi un radoši bērni. Mums visiem kopā izdodas izveidot gan ritmu orķestrīti, dejot hip-hop dejas, spēlēt etīdes, gan gleznot un gatavot papīra puķes, nopīt „draudzības rokassprādzi" un izveidot horeogrāfiju kopīgajai dejai. Šo visu piedzīvoto bērni gatavo, lai parādītu nometnes noslēguma koncertā 19.jūlijā plkst.16.00.
 
Nometnes rīkotāji ir biedrība „Trejdeviņi tilti". Nometni vada pedagoģe Santa Ķempele, skolu teātra režisore un pedagoģe Dace Motte, sporta un veselības pedagoģe Līga Ogste, psiholoģe un pedagoģe Maija Celmiņa – Skricka, kā arī hip – hop dejotājs Rūdolfs Packēvičs.
 
Nometne notiek projekta „Atbalsta pasākumu īstenošana jauniešu sociālās atstumtības riska mazināšanai un jauniešu ar funkcionāliem traucējumiem integrācijai izglītībā Carnikavas un Saulkrastu novados" ietvaros.
 
ERAF visilogo 
 
S.Kempele
Share on Facebook Tweet