Rakstos

Drukāt

Sākas darbs pie ielu un ceļu infrastruktūras uzlabojumiem

.

stacijas ielaPašvaldības aģentūrā “Carnikavas Komunālserviss” tiek gatavoti iepirkumi, lai drīzumā sāktu darbu pie plānotajiem uzlabojumiem ielu un ceļu infrastruktūrā novadā. Carnikavas novada dome 2021. gada budžetā piešķīrusi 85 000 eiro lielu finansējumu ielu un ceļu remontdarbiem. Lielākā daļa paredzēto līdzekļu tiks izmantota stāvokļa uzlabošanai ielās ar grants segumu un asfaltbetona atjaunošanai atsevišķos ielu posmos.

Šogad 500 m posmā tiks pārbūvēta viena no centrālajām ielām Carnikavā – Stacijas iela. Novada svētkos Stacijas iela tiek izmantota kā apbraucamais ceļš, bet daļa ielas seguma nekad nav tikusi izbūvēta. Gar Stacijas laukumu iela tiks atdalīta no laukuma, bet pats Stacijas laukums – pārplānots; visas ielas garumā tiks izbūvēta ietve un papildus autostāvvietas.
 
Uzlabojot dzīves vidi Aizvēju ielā Garciemā, ielai veiks divkārtu virsmas apstrādi, piesaistot šim mērķim Lauku atbalsta dienesta finansējumu. Šogad paredzēts arī Aizvēju ielas galā izbūvēt Karlsona parka stāvlaukumu 50 automašīnām, kuram tehniskais projekts jau ir pabeigts. Tiks veikti arī uzlabojumi gājēju plūsmai no tirgus līdz gājēju pārejai O. Vācieša ielā.
 
Asfaltbetona segumu atjaunošanu, to paplašinot, veiks Liepu alejā, savukārt Viršu ielai Gaujā tiek izstrādāts projekts, lai atjaunotu gandrīz kilometru garu posmu no Dzērveņu ielas līdz Serģu ielai. Tāpat tiks atjaunots un paplašināts Atpūtas ielas seguma posms no Zvejnieku ielas līdz aizsargdambim. Atpūtas iela svētku laikā tiek izmantota amatnieku tirdziņa vajadzībām un gājēju plūsmas novirzīšanai, turklāt, ņemot vērā pērn pabeigto Gaujas promenādi, pa to novērota liela pārvietošanās plūsma un paredzams, ka vasaras sezonā tā kļūs vēl lielāka. Segums tiks atjaunots arī ceļam Kļavu ielā (bijušais Līdums 2), savukārt Nogāzes ielā Garciemā un Rūpnieku ielā Carnikavā paredzēts izbūvēt apgaismojumu.
 
Posmā uz jūru plānota Laivu ielas izbūve no Cēlājiem uz jūru un stāvlaukuma izbūve 500 m no jūras. Lilastē – plānots labiekārtot pie jūras esošo stāvlaukumu un izbūvēt nobrauktuvi uz pludmali ērtai operatīvā dienesta piekļuvei, jo ilgtermiņa plāns ir Lilastes pludmali attīstīt par oficiālu peldvietu.
Share on Facebook Tweet