Rakstos

Drukāt

Gaidot svētkus, aicinām sakārtot un uzpost savus īpašumus

.

Svetku apgaismojums 2019Pirms Ziemassvētkiem aicinām privātmāju īpašniekus un īpaši novada uzņēmējus sakopt savas nekustamā īpašuma teritorijas, lai gada nogalē svētkus sagaidītu skaistā un sakoptā vidē. Tāpat aicinām ielām piegulošo zemju īpašniekus sakopt ceļmalas, nodrošinot labu pārredzamību un satiksmes drošību, kas īpaši svarīga ir gada tumšo mēnešu laikā.

Priecājamies par gaumīgi atjaunoto ēkas fasādi Carnikavas centrā, Rīgas ielā, arī par sakārtotajām reklāmām pie veikala “Mego” ēkas. Aicinām arī citus uzņēmējus, gaidot svētkus, pārskatīt iespējas sakārtot savus īpašumus un to teritoriju.

Dažkārt lielas pārmaiņas publiskās telpas vizuālajā uztverē var dot salīdzinoši nelieli uzlabojumi – sakārtotas vai demontētas reklāmas, kas kļuvušas neaktuālas, notīrītas fasādes vai salabotas to detaļas. Aicinām sakārtot arī to tirdzniecības vietu vai kiosku skatlogus, kuri netiek izmantoti sezonas laikā. Kopējais novada tēls veidojas no ikviena iedzīvotāja vēlmes padarīt savu apkārti sakoptāku, tīrāku un skaistāku.

Novada vizuālās identitātes rokasgrāmatā (tā atrodama pašvaldības mājaslapā, sadaļā “Novads”) esam formulējuši mūsu zīmola vērtības, ko gribam atspoguļot arī svētku noformējumā: mājas miers, harmonija, ģimeniskums. Tādēļ centīsimies dekorus, vides gaismas objektus un citus elementus veidot vieglās, vienkāršās formās un izteiksmes līdzekļos, lai izceltu mūsu patiesās vērtības.

Pašvaldības veidotais svētku noformējums tiek risināts, pamatā izmantojot silti baltus gaismas elementus, lai ikdienas gaitās gada tumšākajā laikā mūs pavadītu iespējami vairāk gaismas. Kopā ar “Latvijas dzelzceļa” speciālistiem atrasts labs risinājums Carnikavas dzelzceļa stacijas izgaismošanai.

Savukārt svētku egle, kura svinīgi tika iedegta 1. decembrī, šogad tapusi lielāka un staltāka. Plānojot svētku noformējumu tika meklēti labākie piemēri ārpus novada, tāpēc šogad egles rotāšanā lūgts padoms Siguldas novada dārzniecēm, kam ir ilggadēja pieredze pilsētā augošu egļu rotāšanā. Izmantojot viņu pieredzi, mūsu Ziemassvētku egle dekorēta, izmantojot īpašu egles rotājumu statīvu, lai nebojātu dzīvās egles zarus un rotājumu smagums netraucētu tās turpmāko augšanu.

M. Geidāne

Share on Facebook Tweet