Rakstos

Drukāt

Nekavējoties jāveic mājokļa DCKS pirmreizējā reģistrācija Carnikavas Komunālservisā

.

DCKS bez uzrakstaLai arī mājokļa decentralizēto kanalizācijas sistēmu (krājtvertņu vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu – DCKS) pirmreizējā apliecinājuma iesniegšanas termiņš vairākkārt pagarināts, virkne Carnikavas novada mājsaimniecību to vēl nav izdarījušas. Tāpēc atgādinām, ka par pašvaldības normatīvo aktu neievērošanu var administratīvi sodīt ar naudassodu līdz 350 eiro.

Lūdzam iedzīvotājus veikt mājokļa DCKS pirmreizējo reģistrēšanu! Pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss" pateicas tiem mājokļu īpašniekiem, kuri reģistrējuši mājokļa DCKS noteiktajā termiņā.

Pirmreizējā apliecinājumā jā­sniedz ziņas par mājokļa DCKS veidu, mēnesī izvedamo notekūdeņu un nosēdumu apjomu, izvešanas biežumu, krājtvertnes tilpumu utml.
To var izdarīt gan klātienē aģentūras birojā Stacijas ielā 7, kur pieejamas drukātās apliecinājuma formas, gan elektroniski. Apliecinājuma anketu var lejupielādēt (PDF WORD), aizpildīt mājās un iesniegt Carnikavas Komunālservisa birojā.

Lai iesniegtu aizpildīto apliecinājumu elektroniski:

1) autorizējieties vietnē latvija.lv;
2) no Carnikavas novada iestādēm, kam adresēt iesniegumu, izvēlieties: Carnikavas novada pašvaldības aģentūra “Carnikavas Komunālserviss”;
3) aizpildiet nepieciešamos anketas laukus un pievienojiet sagatavoto iesniegumu.

Jau vairākkārt vēstīts, ka DCKS pirmreizējo reģistrēšanu paredz  Ministru Kabineta “Noteikumu par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu” prasības. Lai tās pildītu, Carnikavas novada pašvaldība 2018. gada pavasarī pieņēma “Saistošos noteikumus par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Carnikavas novada pašvaldībā”. Noteikumi paredz, ka mājokļu īpašniekiem ir jāiesniedz mājokļa decentralizēto kanalizācijas sistēmu (krājtvertņu vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu – DCKS) pirmreizējais reģistrācijas apliecinājums pašvaldības aģentūrai “Carnikavas Komunālserviss”, kas ir novada DCKS reģistra uzturētājs.

Pilnīga informācija par mājokļa DCKS reģistrēšanu ŠEIT.

Carnikavas Komunālserviss
Share on Facebook Tweet