Rakstos

Drukāt

Piedalies Latvijas valsts simtgades pasākumos!

.

cimdi 2w.4Vairs tikai nedaudz vairāk par mēnesi atlicis līdz Latvijas valsts 100. dzimšanas dienai. To sagaidot, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs informē par vairākiem pasākumiem, aicinot tajos iesaistīties Latvijas iedzīvotājus. 

“Cimdotā Latvija”

Iesaistoties akcijā “Cimdotā Latvija”, ikviens aicināts valsts 100. dzimšanas dienai sarūpēt sev pašiem un dāvināt citiem vienu no senākajām Latvijas cilvēku vizītkartēm – rakstainus cimdus, lai 18. novembrī varētu koši un silti svinēt Latvijas svētkus. Svētku dienā velc rakstainus cimdus, sūti sveicienus draugiem, publicējot sociālajos tīklos lieto tēmturi #LV100. Vairāk par akciju ŠEIT.

Labo darbu nedēļa 2018 (15.-21.10.)

“Labo darbu nedēļā” pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums. Tā var būt palīdzība kādam vientuļam cilvēkam vai vienkārša aprunāšanās, pat smaids un labs vārds kādam var nozīmēt tik daudz. Daudzdzīvokļu mājas teritorijas sakopšana, rūpes par dabu, dzīvniekiem, apkārtējiem - tie ir neskaitāmi daudzie darbiņi, kurus ikdienā nepamanām vai nepietiek laika paveikt. Šī ir nedēļa, kad mērķtiecīgi ieplānot un padarīt ko labu, lai iepriecinātu gan citus, gan sevi. Katram pašam ir iespēja iniciēt ideju par nepieciešamo Labo darbu vai iesaistīties un līdzdarboties kādā no labodarbunedela.palidzesim.lv lapā pieteiktajām aktivitātēm. Vairāk informācijas ŠEIT.

"Matter to Matter" Rīgā

Tikai 11 dienu – no 2018. gada 17. līdz 28. oktobrim – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) būs skatāma Londonas Dizaina biennāles 2018 žūrijas balvu ieguvusī Artūra Analta interaktīvā instalācija “Matter to Matter”. Instalācija izmantoti dabīgi materiāli (koks, ūdens) un atspoguļota dabas loma Latvijas kultūrā un ikdienā. Mākslas objekta autors Artūrs Analts iedvesmojies no savas dzimtās pilsētas Rīgas un tās apkārtnes mežiem, kurus ietekmē Baltijas jūras tuvums, veidojot unikālu gaisotni un klimatu. Eksponētajā darbā to iemieso zaļā stikla siena, kas ar eksperimentālu tehnoloģiju starpniecību nodrošina dabīgu ūdens agregātstāvokļa pārejas procesu no gāzes līdz šķidrumam. Vizuāli vienkāršā stikla pamatne ar “maģisku” efektu pārtop par interaktīvu platformu komunikācijai, kas rekonstruē visiem zināmu fizikālu parādību – kondensāciju. Izstādes apmeklētāji tiek aicināti uz stikla virsmas atstāt pašiem savu vēstījumu, gluži kā bērnībā, kad tika zīmēts uz norasojuša loga. Vairāk informācijas ŠEIT.

Latvijas 100 sportisti

Līdz 18. novembrim iespējams nobalsot par savu “simtgades sportistu”. Sveicot Latviju simtgadē, izveidots latviešu sportistu TOP 100, kas nesuši savas dzimtenes vārdu pasaulē jau kopš 1918. gada. Vairāk par akciju ŠEIT. Atceroties ne tikai sportistu vārdus, bet arī viņu dzīvesstāstus un labākos sasniegumus, aicinām balsot par savu simtgades sportistu lv100sportisti.lv!

Izglītojoša tiešsaistes spēle “100-gades programmēšanas stunda"

Viens no pasaulē vadošajiem informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem "Cognizant", kas šogad atvēris centru Rīgā, dāvina Latvijai simtgadē izglītojošu programmēšanas spēli “100-gades programmēšanas stunda.” Šī ir bezmaksas tiešsaistē pieejama spēle visiem, kuri vēlas iepazīties ar programmēšanas pamatiem un atjaunot vienlaicīgi zināšanas par Latvijas vēstures notikumiem un personībām. 

Spēle palīdz bērniem un jauniešiem saistošā veidā veidot izpratni par programmēšanas pamatiem. 10 uzdevumos katram ir iespēja ne tikai iepazīties ar Javascript koda pamatiem, bet arī atsvaidzināt zināšanas par Latvijai svarīgiem notikumiem un cilvēkiem.
Vairāk informācijas ŠEIT. Spēli meklē saitē: www.100gadesstunda.lv.

13. Baltijas triennāle – ATBRĪVOTIES NO RĒGIEM

No 11. septembra līdz 18. novembrim laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" norisinās 13. Baltijas mākslas triennāle, kurā programmu veido laikmetīgās mākslas grupas izstāžu cikls ar nosaukumu „Give Up the Ghost” ("Atbrīvoties no rēgiem"), kas norisinās Viļņā, Rīgā un Tallinā.
Vairāk informācijas ŠEIT.

LATVIJAS FILMAS LATVIJAS SIMTGADEI. Kurts Fridrihsons

No 12. oktobra uz Latvijas kinoteātru ekrāniem dokumentālā filma “Kurts Fridrihsons”, kas ir personisks rakstnieces Gundegas Repšes stāsts par mākslinieku, garīgo skolotāju, autsaideru, ieslodzīto un nonkonformistu Latvijas vēstures līkločos.
Vairāk informācijas ŠEIT.

Informācija par 2018. gada 18. novembra programmu Rīgā: www.LV100.lv/18novembris.

Pēc Latvijas valsts simtgades biroja sniegtās informācijas

Share on Facebook Tweet