Rakstos

Drukāt

25. augustā aicinām uz XVII Nēģu svētkiem Carnikavā!

.

Negu cepeji 02Aicinām novadniekus un viesus 25. augustā uz XVII Carnikavas Nēģu svētkiem. Šogad ar moto "Ķer nēģus un sapņus Carnikavā!" ļausimies svētku burvībai plašā izklaides programmā uz divām skatuvēm un svētku burziņā! Svētku programmu atveriet ŠEIT.

Jau no paša rīta Carnikavas centrā darbosies amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem. Neizpaliks sportiskās aktivitātes – sacensības pludmales volejbolā, florbolā, strītbolā, zolītē (dalībnieku skaits turnīros ierobežots, pieteikšanās www.sports.carnikava.lv). Līdztekus turnīriem Carnikavas stadionā noritēs Latvijas atklātā veterānu čempionāta futbolā 40+ 8. posms – "Daiņa Gudermaņa kausa izcīņa".

Uz galvenās skatuves Sajūtu ostā Carnikavas parkā norisināsies kulinārijas meistarklase, nēģu un nēģu suši ātrēšanas sacensības, un, protams, 400 litru katlā vārītās nēģu zupas baudīšana. Sajūtu ostā dienas pirmajā cēlienā gaidāmi muzikāli, atraktīvi un izklaidējoši priekšnesumi, kā arī muzikāls koncertšovs visai ģimenei "Izklausies dzirdēts mežā", savukārt vakara muzikālajā programmā uzstāsies lieliski mūziķi – "Dagamba", vijolnieks Raimonds Ozols kopā ar leģendāro mūzikas grupu "Zodiac", rokenrola meistari – apvienība "Big Al & the Jokers". Pēc uguņošanas zaļumballi parkā iegriezīs grupa "CoCo Orchestra" ar solistiem Ati Zviedri un Valteru Frīdenbergu, bet pēc zaļumballes dejas līdz rīta gaismai spēlēs DJ Jānis Kozlovskis.

Sapņu ostā aicinām veldzēties Gaujas krastā, kur apmeklētājus līdz jūrai vizinās vikingu un zvejnieku laivas, zinātnisku eksperimentu šovu un saldējuma darbnīcu bērniem piedāvās zinātkāres centrs “ZINOO”, dažādās mākslinieciskās un izzinošās darbnīcās radoši izpausties varēs gan lieli, gan mazi. Sapņu ostā muzikālo veldzi sniegs trio “Trivium”, grupa “Summer Knight Band”, Marikas Šaripo un Evilenas Protektores kvartets, vokālā grupa "Latvian Voices" ar koncerptogrammu "Sudrabs", muzikālā apvienība "Nepieradinātā folka orķestris" un grupa "Tautumeitas".

Pēc uguņošanas plkst. 24.00 no Carnikavas tautas nama "Ozolaine" (Jūras iela 1a) kursēs bezmaksas autobuss uz Carnikavas novada ciemiem (Carnikava-Kalngale, Carnikava-Lilaste).

Svētku programmā neizpaliks tradicionālais Svētku gājiens ar lielo Nēģu karali priekšgalā, laivu parāde un uguņošana virs Gaujas! Tiekamies Nēģu svētkos!

Share on Facebook Tweet