Rakstos

Drukāt

Sveicam Latviju 99. dzimšanas dienā!

.

Daiga Jurevica 800Cienījamie Carnikavas novada iedzīvotāji! Valsts svētku priekšvakarā allaž atskatāmies uz aizvadīto gadu, kopīgi pieminam un godinām tos, kuri cīnījās brīvības cīņās par Latvijas valsti.

Šis gads novadam iezīmējies ar izglītības iestāžu kompleksa attīstību. Jau vairākus gadus esam strādājuši pie izglītības kvartāla projekta un neatlaidīgi virzāmies pretī mērķim, lai mūsu bērniem būtu iespēja mācīties modernās, jaunās klasēs un skaistā skolā, kur var iegūt kvalitatīvu izglītību un drošu pamatu visai dzīvei. Darāmā vēl daudz, bet mums visiem kopā izdosies nozīmīgo mērķi sasniegt.

Ir paveikti daudzu Eiropas fondu projektu priekšdarbi, un tieši valsts simtās jubilejas gadā sāksies būvniecība visiem mūsu svarīgākajiem kultūras projektiem, realizējot Svētku laukuma un Novadpētniecības centra otro kārtu, Carnikavas parka estrādes un jau minēto izglītības iestāžu pārbūvi. Uzbūvēsim promenādi Carnikavā uz jūru, kā arī promenādi pa dambi.

Valsts svētku reizē īpaši vēlos izcelt 2016. gadā aizsākto Latvijas simtgadei veltīto kultūras projektu ciklu, kas dziļi un saistoši palīdz mums apzināt savu kultūru, tās vērtības. Izstāžu ciklos “Latvijas matērija” un “Latvijas gars” tautas namā “Ozolaine”  tikām aicināti uz Latviju paraudzīties caur sajūtām un dvēseli.

Paldies visiem, kas iesaistās mūsu novada Baltā galdauta aušanā! Ikvienam novada iedzīvotājam un viesim vēl ir iespēja ieaust mūsu galdautā dažus dzīparus ar savām labajām domām un novēlējumiem novadam. Pie Baltā galdauta, kas simbolizē mūsu kopīgi paveikto novada labā, pulcēsimies nākamgad, Latvijas neatkarības atjaunošanas svinībās 4. maijā. Mēs visi vēlamies dzīvot brīnišķīgā Latvijā, sakoptā vidē, vēlamies, lai Latvija attīstītos, lai mūsu bērniem šeit – mūsu novadā, mūsu Latvijā – būtu labi. Lai galdauts ir kā simbols, ka varam vienoties darbā – nestrīdoties, nekašķējoties, nedomājot, kas man par to būs, nelieloties un nesalīdzinot, kurš izdarījis vairāk.

Es gribu aicināt jūs, mīļie novadnieki – novērtēsim to, kas mums ir dots! Miers šķiet tik pašsaprotams, ja pie tā pierod, un ir laimīgas dzīves un labklājības pamats. Tomēr daudzas lietas zaudē nozīmi, ja miera nav. Esam svētīti, ka mūsu valstī ir miers, varam dzīvot sakārtotā vidē. Novērtēsim to, kas mums ir dots, un lai prieks vairo prieku!

Daudz laimes, Latvija, 99. dzimšanas dienā!

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica

Apsveikums valstssvetkos Carnikava 2017

Share on Facebook Tweet