Rakstos

Drukāt

SIA “Krupis” saņem Zemkopības ministrijas balvu par zivsaimniecības popularizēšanu

.

Krupis balva 24. novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sveica Gada balvas zivsaimniecībā "Lielais loms 2016" laureātus un veicināšanas balvu saņēmējus – zivsaimniecības nozares uzņēmējus un jaunos darbiniekus.
 
Šogad laureātu vidū ir arī nēģu cepēji no Carnikavas, SIA "Krupis", un uzņēmuma vadītāja Zigrīda Skaveneca, kas ieguva balvu nominācijā "Ieguldījums zivsaimniecības popularizēšanā".
 
"Zivsaimniecībā pats galvenais ir prast no iegūtajām zivīm radīt maksimāli lielu pievienoto vērtību – nopelnīt sev pašiem un sniegt ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Ar saviem zivju produktiem, kas nonāk dažādos kontinentos, mēs spējam nest Latvijas vārdu pasaulē. Tāpēc šodien vēlamies sveikt tos zivsaimniecībā strādājošos ļaudis, kas pēdējā laikā ir bijuši centīgāki un veiksmīgāki par pārējiem," pasākumā teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.
 
Laureāta nosaukums nominācijā "Gada zvejas-akvakultūras uzņēmums" piešķirts SIA "Verģi" un tās vadītājam Ivaram Janekam. Nominācijā "Gada uzņēmums zivju apstrādē" par labāko atzīta SIA "Baltijas zivis-97", savukārt nominācijā "Jauns un daudzsološs nozarē" laureāta titulu ieguva Oļegs Faļēvičs, kurš darbojas uzņēmumā "Verģi".
Balva "Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā" šogad piešķirta Latvijas Zvejnieku federācijas biedram Miķelim Pessem, kurš zināšanas, pieredzi un darbu veltījis piekrastes zvejniecības saglabāšanai un attīstībai.
 
Zemkopības ministrijas Gada balva zivsaimniecībā „Lielais loms" ir nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā, un šogad tā tika rīkota otro gadu. Tās mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā. Vairāk informācija par balvu pieejama Zemkopības ministrijas mājaslapas sadaļā „Lielais loms".
 
FOTO: no Zemkopības ministrijas arhīva
Share on Facebook Tweet