Rakstos

Drukāt

Forumos novembrī un decembrī informēs par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbībai

.

Atbalsts uznemejiem forumsNovembrī un decembrī piecās Latvijas pilsētās notiks forumi "Atbalsts uzņēmējiem", sniedzot komersantiem visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai.
 
Ekonomikas ministrija izstrādājusi visas šajā ES fondu plānošanas periodā plānotās programmas uzņēmējiem. Jau šobrīd uzņēmējiem pieejams atbalsts 428,65 miljonu eiro apjomā. Turpmāko mēnešu laikā tiks uzsāktas vēl arī šī gada 25.oktobrī apstiprinātās programmas inovāciju sekmēšanai un tehnoloģiju pārnesei 34,5 miljonu eiro apjomā.
 
Forums "Atbalsts uzņēmējiem" ir ērta iespēja komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu, un šajos pasākumos piedalīsies 16 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas.
 
Forumā tā rīkotāju organizāciju speciālisti no Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, kā arī Zemkopības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas informēs komersantus par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai 2014.-2020. gada ES fondu plānošanas periodā.
 
Forumu otrajā daļā norisināsies tīklošanās – īpašos 16 valsts iestāžu un komercbanku, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta jautājumiem. Konsultācijas sniegs Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas "Altum", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta un Uzņēmumu reģistra darbinieki.
 
Forumi „Atbalsts uzņēmējiem" notiks:
• 9. novembrī – Rīgā (www.em.gov.lv būs skatāma foruma tiešraide)
• 22. novembrī – Līvānos
• 24. novembrī – Kuldīgā
• 1. decembrī – Smiltenē
• 6. decembrī – Jelgavā
 
Detalizēta informācija par forumiem (programma, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos) publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība forumos ir bez maksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: , tālr.: 67013240).
 
Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcija "Altum", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru informatīvās kampaņas "Atbalsts uzņēmējiem" ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem var sekot arī lapā www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.
 
E. Urpena
 
 
Share on Facebook Tweet