Rakstos

Drukāt

Dabas parkā “Piejūra” suns jāved pavadā

.

Suns ilustracija 800Carnikavas novada pašvaldības policija saņem iedzīvotāju sūdzības par to, ka daudzi suņu īpašnieki savus četrkājainos draugus ved pastaigā dabas parkā "Piejūra" bez pavadām, un tas mēdz būt par iemeslu dažādiem starpgadījumiem.
 
Lai izvairītos no negadījumiem, kuros iesaistīti suņi, Carnikavas novada pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suni jāved pavadā, un saimniekiem ir pienākums savākt sava dzīvnieka ekskrementus.
 
Nav pieļaujams, ka saimnieks ļauj sunim brīvi klaiņot nepieskatītam, un suņu saimniekus, kuri pārkāpj minētos noteikumus, var saukt pie administratīvās atbildības, piemērojot sodu līdz pat 700 eiro.
 
Dabas lieguma un dabas parka zonā arī aizliegts pieļaut suņu atrašanos brīvā dabā bez pavadas un uzpurņa.
 
Atgādinām arī, ka Piejūras dabas parkā ir aizliegts nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, pajūgiem, mopēdiem un motorolleriem, arī transportlīdzekļu stāvēšana ir ierobežota, nav atļauts celt teltis un kurināt ugunskurus.
 
Par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem informācija visu diennakti tiek pieņemta pa pašvaldības policijas diennakts mobilo tālruni 22006686. Aicinām kopīgi rūpēties drošību un tīru un sakoptu vidi novadā.
 
Carnikavas novada pašvaldības policija
Share on Facebook Tweet