Rakstos

Drukāt

Vairākās novada ielās ierīkots apgaismojums

.

Parka iela apgaismojumsNovadā pabeigti pēdējie šī gada darbi ielu apgaismojuma ierīkošanā. Pavisam pašvaldība no jauna izbūvējusi 1,45 km apgaismojuma līnijas, bet 2,44 km garumā gaismas ķermeņi izvietoti uz uzņēmuma „Sadales tīkls" (ST) infrastruktūras balstiem.
 
Jaunu ielu apgaismoju „Carnikavas Komunālserviss" ir izbūvējis Garciemā – Paegļu, Langas un Kastaņu ielās (24 gaismekļi), kā arī Parka (9 gaismekļi) un Palejas (7 gaismekļi) ielās. Jāpiebilst, ka Paegļu un Kastaņu ielas bija apgaismotas jau iepriekš, bet pēc ST elektrolīniju rekonstrukcijas infrastruktūras balstus, uz kuriem šajās ielās bija izvietoti gaismekļi, vairs nebija iespējams izmantot, tāpēc pašvaldība abās ielās izbūvēja jaunas apgaismojuma līnijas. Savukārt Carnikavā jauna 426 m gara apgaismes līnija ar 17 gaismekļiem izbūvēta Mazajā Gaujas ielā, kurā apgaismojums tiks ieslēgts līdz 2016.gada februārim, kad uzņēmums "Sadales tīkls" būs pabeidzis pieslēguma izbūvi.
 
Kopumā šogad jauna ielu apgaismojuma izbūvē, ko veica uzņēmumi SIA „Vidzemes energoceltnieks" un SIA „Woltec", ieguldīti 73 628,64 tūkstoši eiro.
 
Dažas ielās izveidots apgaismojums, racionāli izmantojot citos projektos pāri palikušos materiālus. Pavasarī, īstenojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu „Gaismas objektu nomaiņa Carnikavas novadā", vairākās ielās apgaismes lampas tika nomainītas ar energoefektīvajiem LED gaismekļiem. Savukārt demontētie gaismas ķermeņi uzstādīti uz balstiem, kas atbrīvojušies, aizstājot gaisvadu elektrolīnijas ar zemē guldītiem elektrības kabeļiem. Tādējādi tagad apgaismojums izvietots Dzirnupes ielā Siguļos, posmā no Vējiņu ielas līdz Dzirnupes tiltam, Vaboļu un Skudru ielās Garciemā, kā arī Līņu, Plūmju un Mazajā Lašu ielā Carnikavā.
 
Šo apgaismes līniju ierīkošanu, kas kopumā izmaksāja 13 878,22 eiro, veica aģentūra „Carnikavas Komunālserviss" sadarbībā ar uzņēmumu SIA „Eksortus".
 
Carnikavas Komunālserviss
Share on Facebook Tweet