Rakstos

Drukāt

Par mācību sasniegumu straujāko uzlabojumu pasniegta „Izaugsmes balva”

.

Izaugsmes balva bildeMācību gada noslēgumā jau otro gadu pēc kārtas svinīgā pasākumā tautas namā „Ozolaine" tika pasniegta „Izaugsmes balva", kuru saņēma Carnikavas pamatskolas 6.a klases skolnieks Edijs Vasiļevskis.
 
 
Viņš savas sekmes ir uzlabojis par 1,07 ballēm jeb 17,44%. Savukārt balvu Par ieguldījumu izaugsmē" šogad saņēma divas Edija skolotājas: vizuālās mākslas skolotāja Ineta Rītiņa un informātikas skolotāja Ilze Mārdega, kuru pasniegtajos mācību priekšmetos Edijam bija vislielākie panākumi.
 
Lai sekmētu Carnikavas pamatskolas skolēnu vēlmi mācīties un sasniegt augstākus mācību rezultātus, Carnikavas novada biedrība „Nākotnes iela" iedibinājusi „Izaugsmes balvu" tam Carnikavas pamatskolas skolēnam 5. – 9. klašu grupā, kura atzīmes mācību gada laikā ir uzlabojušās visstraujāk. Savukārt, lai izceltu pedagogu nozīmīgo darbu skolēnu mācību sasniegumos, tas skolotājs, kura pasniegtajā mācību priekšmetā „Izaugsmes balvas" laureātam ir ievērojamākais sekmju uzlabojums, saņem balvu „Par ieguldījumu izaugsmē''.
 
Saskaņā ar nolikumu kandidāti Izaugsmes balvai" bija visi Carnikavas pamatskolas 5.-9. klašu skolēni, kuru atzīmes otrā mācību semestra noslēgumā, salīdzinot ar sekmēm pirmajā mācību semestrī (starpliecībā), bija uzlabojušās un kuriem visas atzīmes otrajā mācību semestrī bija sekmīgas.
 
Pēc rūpīgiem aprēķiniem 113 pamatskolas skolēnu konkurencē „Izaugsmes balvu" – „Samsung Galaxy Tab3 Lite" planšetdatoru – saņēma 6.a klases skolēns ar 14. kārtas numuru klases žurnālā. Skolas direktors biedrības pārstāvjiem atklāja, ka šis skolēns ir Edijs Vasiļevskis. Edijs atzīmes bija uzlabojis vairākos mācību priekšmetos – matemātikā, Latvijas vēsturē, latviešu valodā, literatūrā, taču vislielākais „izrāviens" (par 50%) bija informātikā un vizuālajā mākslā, un kopumā tas rezultējās sekmju uzlabojumā par nedaudz vairāk kā 17% jeb vienu balli.
 
Balvu Edijam pasniedza biedrības „Nākotnes iela" pārstāve Arta Deniņa un Carnikavas pamatskolas 9. klases skolniece Elīna Lāce, kura „Izaugsmes balvu" saņēma pagājušajā mācību gadā.
 
Pēc balvas pasniegšanas ar Ediju Vasiļevski sarunājas biedrības „Nākotnes iela" pārstāve Arta Deniņa: 
Kādas bija tavas izjūtas, uzzinot, ka tu esi balvas ieguvējs?
Es biju ļoti pārsteigts. Klases audzinātāja mani nebija iepriekš brīdinājusi, es par to neko nezināju.
 
Kas Tevi pamudināja labāk mācīties un līdz ar to uzlabot atzīmes?
Mamma jau iepriekšējā semestrī teica, ka visos mācību priekšmetos atzīmei jābūt vismaz „7". Visos tas vēl nav izdevies, bet es to esmu ņēmis vērā. Kad saņēmu balvu, es zvanīju mammai un teicu, ka man ir apbalvojums. Viņa neticēja. Es viņu dažreiz izjokoju, iespējams, tāpēc neticēja. Taču tajā dienā lūdzu, lai atbrauc un apskatās. Viņa atbrauca un ieraudzīja.
 
...un bija pārsteigta?
Nu, jā.
 
Pastāsti vairāk par sevi!
Es dzīvoju Gaujā. Carnikavas pamatskolā mācos pirmo gadu – līdz tam mācījos Rīgas 93.vidusskolā. Kādreiz nodarbojos ar dažādiem sporta veidiem: peldēšanu, karatē, dejoju break-dance. Tagad galvenokārt sportoju, braucot ar riteni.
 
Kā tu jūties šajā skolā, kas ir atšķirīgs Carnikavas pamatskolā, salīdzinot ar Rīgas 93. vidusskolu?
Skolā jūtos labi. Skolotāji ir labi, prot skaidrot, mācīt. Ar daļu klasesbiedru esmu sadraudzējies, bet daļa mani vēl pa īstam nav iepazinuši. 93. vidusskolā par pusdienām skolā bija jāmaksā, turklāt ēdiens nebija īpaši garšīgs. Šajā skolā var redzēt, ka ēdiens ir gatavots ar mīlestību, man tas garšo. Arī direktoru vecajā skolā satikām labi ja reizi divos mēnešos. Carnikavas skolā direktoru redzu bieži. Viņš sasveicinās, pavaicā, kā iet.
 
Kurš mācību priekšmets tev padodas un patīk vislabāk?
Man visi mācību priekšmeti patīk vienādi. Arī mīļākā skolotāja man nav, bet visi skolotāji liekas ļoti labi.
 
Kā tev šķiet, kāda ir tava labākā īpašība?
Es esmu līdzjūtīgs, jo īpaši pret dzīvniekiem, arī pret cilvēkiem.
 
Un sliktākā?
Laikam tā ir spītība. Reizēm esmu spītīgs, jo gribu izdarīt līdz galam tā, kā esmu iecerējis, bet reizēm tāds esmu, jo negribu kādam citam piekrist.
 
Vai esi domājis, par ko kļūsi, kad izaugsi? 
Es vēlos kļūt par ekonomistu, labi pelnīt un sagādāt sev, ko vēlos.
 
Ko tu novēli sev un skolai?
Sev es novēlu mācīties un mācīties, bet skolai – lai tā kļūst par vidusskolu!
 
Ja Carnikavā būtu vidusskola, vai tu tajā mācītos?
Jā, noteikti!
 
Arta Deniņa
Share on Facebook Tweet