Rakstos

Drukāt

Šodien un rīt var nobalsot iepriekš pašvaldību vēlēšanās

.

cvk pvŠodien, 3. jūnijā, plkst. 9.00-16.00 un rīt, 4, jūnijā plkst. 13.00-20.00 iespējama iepriekšēja balsošana pašvaldību vēlēšanās. 5. jūnijā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti plkst. 7.00-20.00.

Vēlēšanas notiks jaunajās administratīvajās teritorijās, balsošanas iecirkņi atrodas:
Vēlēšanu iecirkņi Carnikavas novadā:
779. Tautas nams “Ozolaine“, Jūras iela 1A, Carnikava, Carnikavas nov.
960. Brīvā laika pavadīšanas centrs “Kadiķis“, Cīruļu iela 10, Kalngale, Carnikavas nov.
970. Alternatīvās aprūpes centrs “Pīlādzis“, Stacijas iela 5, Carnikava, Carnikavas nov.
 
Vēlēšanu iecirkņi Ādažu novadā:
777. Ādažu novada dome, Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu nov.
972. Ādažu klutūrizglītības centrs, Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu nov.
973. Kadagas pirmsskolas izglītības iestāde, "Mežavēji", Kadaga, Ādažu nov.

Vēlēšanu dienā 5. jūnijā (plkst. 8.00-19.00) Ādažu novadā vēlētājiem būs iespējabalsot savā automašīnā ārtelpas balsošanas vietā –  autostāvvietā pie Ādažu novada domes ēkas (starp domes ēku un Gaujas ielas 25 mājām).

Vēlētāji ar iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem var iepazīties arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) tīmekļvietnē pv2021.cvk.lv.

Pašvaldību vēlēšanas šā gada 5. jūnijā notiks atbilstoši Administratīvi teritoriālajai reformai, kas paredz, ka Ādažu novadu turpmāk veidos Ādažu pagasts un Carnikavas pagasts. Ādažu novada domē tiks ievēlēti 15 deputāti. 

Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās ir Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuri bija reģistrēti dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā (izņemot Rīgu) vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas (šā gada 7. martā) vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums. Kā balsošanas dokumentu varēs uzrādīt vai nu pasi, vai personas apliecību.

Share on Facebook Tweet