Rakstos

Drukāt

Līdz 16.novembrim jāveic atliktais un kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu

.

NINAtgādinām, ka līdz 2020. gada 16. novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, Carnikavas novada dome ārkārtas sēdē 30. martā lēma, ka nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksāšanas termiņi, kas iepriekš bija noteikti 31. martā, 15. maijā un 15. augustā, tiek pārcelti uz 2020. gada 15. novembri

Tas nozīmē, ka līdz 15. novembrim par maksājumiem netiek aprēķināta nokavējuma nauda.

Saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli", nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 17. augustā un 16. novembrī vai kā katra pašvaldība lēmusi saistībā ar Saeimā pieņemto likumprojektu "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" 4.punktā paredzēto tiesību pašvaldībām 2020. gadā noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020. gada ietvaros.

Nomaksāt NĪN iespējams bankā, internetbankā, portālā www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.

Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Droši un ērti NĪN ir nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

Aicinām nodokli samaksāt laicīgi, jo saskaņā ar likumu par laikā neveiktu maksājumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no nesamaksātās summas.

Aicinām iedzīvotājus izmantot iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu elektroniski e-pastā.
Share on Facebook Tweet