Rakstos

Drukāt

Carnikavas novada dome iegādājusies aizsargtērpus, kas nepieciešamības gadījumā tiks izmantoti novadnieku pārvešanai uz mājām

.

Dome 600Reaģējot uz aizvien pieaugušo saslimšanas gadījumu skaitu ar jauno koronvīrusu Covid-19, Carnikavas novada dome iegādājusies septiņus aizsargtērpus, bet papildus vēl piecus saņems tuvākajā laikā. Speciālie aizsargtērpi izsniegti pašvaldības policijas darbiniekiem un tiks izmantoti pēc nepieciešamības ikdienas darbā, reaģējot uz izsaukumiem par valsts noteikto aizliegumu neievērošanu, vai ja radīsies tāda nepieciešamība, pacienta atvešanai uz mājām pēc ārstēšanās stacionārā.
 
Pašlaik vēl tiek meklēts, kur var iegādāties arī respiratorus, kas patlaban nav pieejami.
 
Speciālos aizsargtērpus un respiratorus pašvaldības policijas darbinieki izmantos, kad saņems izsaukumu uz vietām, kur konstatēti valdības noteikto ierobežojumu pārkāpumi par pulcēšanos vairāk nekā diviem cilvēkiem un kur netiek ievērota divu metru distance.
 
Iegādātie tērpi un respiratori arī noderēs, ja būs nepieciešams pārvest ar jauno kornonvīrusu Covid-19 inficētu pacientu uz mājām novadā pēc ārstēšanās stacionārā.
 
Šā gada 2. aprīlī valdības un pašvaldību pārstāvji vienojās, ka tām pašvaldībām, kuras ir gatavas nodrošināt transportu, Veselības ministrija sniegs atbalstu un rekomendācijas, kā pareizāk un drošāk to darīt. Savukārt pašvaldībām, kam tādas iespējas nav, palīdzību sniegs Satiksmes ministrija, iegādājoties transporta pakalpojumus no privātajiem pārvadātājiem vai nevalstiskajām organizācijām.
 
Carnikavas novada pašvaldība ir viena no tām pašvaldībām, kas nepieciešamības gadījumā gatava reaģēt un sniegt atbalstu pacientu pārvadāšanai, kolīdz tiks iegādāti respiratori.
 
Carnikavas novada dome marta vidū uzreiz pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī saistībā ar jauno koronvīrusu Covid-19 pieteicās aizsargtērpu iegādei valsts kopējā iepirkumu programmā, taču garās rindas dēļ pašvaldība sāka meklēt iespējas iegādāties aizsargtērpus un respiratorus par pašvaldības līdzekļiem.
 
Viena iegādātā speciālā aizsargtērpa cena ir 80 eiro bez PVN. Kopā pašvaldība iegādājās 12 aizsargtērpus.
Share on Facebook Tweet