Siguldas biznesa inkubatorā martā pieņems jaunus uzņēmumus inkubācijas programmā vai pirmsinkubācijas posmā

.

Siguldas biznesa inkubators logo 800Jau trīs gadus Siguldā darbojas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Siguldas biznesa inkubators, kur visā šajā laikā notiek aktīva darbība, kas veicina biznesa vides attīstību Latvijas reģionos.

Siguldas biznesa inkubatorā šobrīd darbojas 24 uzņēmumi inkubācijas programmā un 15 dalībnieki – pirmsinkubācijas posmā. Lielākā daļa biznesa ideju autoru (51%) ir siguldieši, taču biznesa inkubatorā darbojas arī jaunie uzņēmēji no Ādažu (16%), Carnikavas (10%), Garkalnes (8%), Mālpils (5%) un Inčukalna, Krimuldas, Limbažu, Salacgrīvas (2,5%) novada.

Šoruden uzņemti pieci jauni uzņēmumi – aplikācijas biškopjiem izstrādātāji “BeeTech Services”, konditorejas pakalpojumu sniedzēji “Kūkas gardas”, fermentētu sojas pupiņu (produkts, vārdā tempe) izgatavotājs “Fermentista”, līdzsvara dēļu ražotāji “OKRAFTS””, kā arī risinājumu monitorēšanas sistēmām izstrādātāji “Engine Reader”. Inkubācijas dalībnieki papildus konsultatīvajam atbalstam saņem arī finansiālu atbalstu – līdzfinansējuma veidā tiek segti 50% izmaksu pakalpojumiem, kas iepirkti publiskā iepirkuma rezultātā, kā arī inkubācijas klienti var pretendēt uz inkubatora piešķirtajiem divu veidu grantiem: līdz 10 000 eiro specifiskiem pakalpojumiem (prototipēšana, testēšana, ekspertu konsultācijas u.c.) un līdz 5000 eiro – aprīkojuma (ražošanas iekārtu, materiālu un izejvielu) iegādei. Lai pieteiktos aprīkojuma grantam, uzņēmumam ir jābūt biznesa inkubatora klientam vismaz vienu gadu.

Jau reģistrētu uzņēmumu, kas nav vecāki par trim gadiem, uzņemšana Siguldas biznesa inkubatora inkubācijas posmā notiek reizi pusgadā. Nākamais uzņemšanas posms būs 2020. gada martā. Arī ideju autoriem pirmsinkubācijas posmā, kur sešu mēnešu laikā var testēt ideju, pētīt tirgu, veikt aprēķinu un modelēt sava biznesa attīstību, tuvākā uzņemšana notiks martā.

Siguldas biznesa inkubatora pakalpojumi uzņēmējdarbības uzsācējiem ir pieejami 12 novadu teritorijās: Siguldas, Alojas, Ādažu, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Krimuldas, Limbažu, Mālpils, Salacgrīvas, Saulkrastu un Sējas novadu uzņēmējiem.

LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti ERAF projekta "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" ietvaros.

LIAA Siguldas biznesa inkubatora aktivitātēm var sekot līdzi arī: inkubatori.magneticlatvia.lvwww.facebook.com/LIAASigulda
 
Signe Millere, LIAA Siguldas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja
62400903, 
Share on Facebook Tweet