Iesaisties akcijā "Diena bez rindām" un piesaki valsts iestāžu pakalpojumus elektroniski

.

Diena bez rindamNo 30. septembra līdz 4. oktobrim notiek akcija "Dienas bez rindām 2019", ar mērķi iedrošināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski. Akciju organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar iestādēm, pašvaldībām un bibliotēkām visā Latvijā.

Akcijas mērķis ir ne tikai mainīt iedzīvotāju paradumus saistībā ar pieteikšanos valsts iestāžu pakalpojumu saņemšanai, bet arī lai iepazīstinātu ar e-pakalpojumu dažādību un tādējādi veicinātu paradumu maiņu – ar dažādām dzīves situācijām saistītās formalitātes ātrāk un ērtāk nokārtot tiešsaistē.
 
Visu nedēļu vairāk nekā 340 iestādēs Latvijā varēs saņemt konsultācijas par e-pakalpojumiem – kādi e-pakalpojumi pieejami, kas nepieciešams, lai lietotu e-pakalpojumus, kur tos atrast, kā pieteikt, kā saņemt atbildi utt.
 
Par savu pieredzi aicinām stāstīt sociālajos tīklos, ierakstiem pievienojot tēmturus #dienasbezrindām2019 un #daridigitāli.

Visas nedēļas garumā Latvijas mērogā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par e-pakalpojumiem, piedaloties e-pakalpojumu zināšanu viktorīnā. Tā būs pieejama ikvienam interesentam vietnē mana.latvija.lv no 30. septembra līdz 6. oktobrim. Viktorīnas mērķis – noskaidrot erudītākos e-pakalpojumu zinātājus. Balvas paredzētas gan individuāliem viktorīnas dalībniekiem, gan iestādēm (pašvaldībām, bibliotēkām), kuru klienti būs aktīvākie un erudītākie viktorīnas aizpildītāji.
Share on Facebook Tweet