Rakstos

Drukāt

Carnikavā interesentus aicina piedalīties seminārā par ūdenstūrisma attīstību Gaujas upē

.

Fotokonkurss rudensRīgas plānošanas reģions aicina visus interesantus šī gada 22. janvārī no plkst. 10.00 –12:00 uz sanāksmi Carnikavas novada domē (Stacijas ielā 5) par Gaujas lejteces, Daugavas lejteces un citu Pierīgas ūdenskrātuvju apsaimniekošanas un attīstības iespējām ūdenstūrisma jomā.
 
Tikšanās laikā paredzēta „prāta vētra" par minētajiem ūdenskrātuvju resursiem, kas varētu tikt pozicionēti kā unikāls reģiona ūdenstūrisma piedāvājums. Īpaši aicināti ir Rīgas, Carnikavas un Ādažu pašvaldību attīstības plānotāji, tūrisma speciālisti, kā arī uzņēmēji, kas darbojas ar ūdenstūrismu saistītās jomās.
 
Tā kā minētās ūdenskrātuves ir īpašas ar to, ka atrodas tiešā galvaspilsētas tuvumā, bet nav interesantas klasiskajiem laivotājiem, tikšanās laikā uzmanība tiks pievērsta šādiem tematiem:
- kaimiņu pašvaldību sadarbība apsaimniekošanas jautājumos;
- izmantojamās, savstarpēji dažādas lielās ūdenskrātuves (Daugava, Gauja, ezeri) savienojošās ūdenstilpnes (kanāli, jūras līcis), to izmantošanas iespējas;
- ūdenstūrisma potenciālais produkts – kas, kam, kad, kā pārdot?
 
Šī sanāksme būtu viena no pēdējām diskusiju ciklā par reģiona ūdenstūrisma attīstības iespējām projekta „Riverways" ietvaros. Uz tā rezultātiem iespēju robežās tiks balstīta jauno ūdenstūrisma produktu izstrāde Rīgas reģionā, to mārketinga aktivitātes vēl projekta ietvaros, kā arī rekomendācijas apsaimniekošanai u.c.
 
Liesma Grīnberga,
Projekta vadītāja,
Rīgas plānošanas reģions
Share on Facebook Tweet